25 Квітня 2024, 16:09 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги есеїв «Земля Ульро» Чеслава Мілоша - 30 Травня 2016

Презентація книги есеїв «Земля Ульро» Чеслава Мілоша

Категорія: «Події»
Дата: 30 Травня 2016 (Понеділок)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Білий Простір
Адреса: вул. Іл'їнська 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 960


30 травня у Білому просторі пройде презентація книги есеїв «Земля Ульро» лауреата Нобелівської премії з літератури Чеслава Мілоша. Книгу презентуватиме Наталія Сидяченко - дослідниця творчості класика польської літератури Чеслава Мілоша, перекладач, кандидат філологічних наук, доцент кафедри полоністики КНУ ім. Тараса Шевчнека, членкиня спілки письменників України.

Чеслав Мілош (Czesław Miłosz) - письменник, поет, есеїст, перекладач, літературознавець, лауреат Нобелівської премії з літератури (1980), почесний доктор низки університетів Америки та Польщі. Творчість нобеліанта увійшла до скарбниці польської та світової культури. Чеслав Мілош - автор понад 50 різножарнових книг, зокрема метафізичної поезії та філософської прози. Годі й казати, передмову до філософсько-політичного трактату «Поневолений розум» писали Карл Ясперс і Бертран Рассел. 


На думку дослідниці і перекладачки Наталіі Сидяченко, «Земля Ульро» - одна з найбільш складних та найбільш особистих книжок Чеслава Мілоша, це переосмислення його буття та поезії. Джерелом натхнення книги є творчість Вільяма Блейка. «Ульро» - це країна духовних страждань, пошуки сенсу ХХ століття і духовної форми майбутього, яке з нього народжується. 


30 травня. Початок о 18:00. Вхід: вільний. Київ, Білий Простір, вул. Іл'їнська 9
Обовязкова реєстрація за формою https://goo.gl/mCqxw1


0 коментарів

Залишити коментар

avatar