19 Квітня 2024, 05:33 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація повісті Чеслава Мілоша «Долина Ісси» - 9 Лютого 2018

Презентація повісті Чеслава Мілоша «Долина Ісси»

Категорія: «Події»
Дата: 09 Лютого 2018 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: бульв. Тараса Шевченка, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1008


Польський Інститут у Києві, Національний музей Тараса Шевченка та Видавництво «Юніверс» запрошують 9 лютого на Презентацію українського перекладу повісті Чеслава Мілоша «Долина Ісси».

Перекладач, кандидат філологічних наук Наталя Сидяченко розповість про повість на тлі доробку Чеслава Мілоша. Модератор: Андрій Савчук, директор видавництва «Юніверс».

Повість «Долина Ісси» лауреата Нобелівської премії 1980 року Чеслава Мілоша (1911-2004) – вже третя книжка, після поетичного тому «Вибрані твори», 2008 та есе «Земля Ульро», 2015, видатного польського автора, яка виходить друком у видавництві «Юніверс». Попри те, що прозовий, цей твір написаний надзвичайно поетичною мовою і присвячений пізнанню митцем свого коріння. Головний герой «Долини Ісси», хлопчик Томаш (alter ego автора), шукає відповідей на питання: «Як це стається, що ти є тим, ким є?». Замислитись не лише над явленою ідентичністю героя, але й над своїм єством, а також над сутністю людини загалом, напевно спонукає цей мудрий і, як завжди у Мілоша, глибоко філософський твір.

Чеслав Мілошпоет, прозаїк, перекладач. Лауреат Нобелівської премії 1980 року й інших численних літературних премій. Його твори перекладено 42 мовами. Мілош – доктор honoris causa багатьох університетів у США та Польщі, почесний громадянин Литви та міста Краків. Творчість Мілоша є одним із найвидатніших явищ нашого літературного сьогодення.


9 лютого. Початок о 17:00. Вхід вільний. Після презентації запрошуємо на фуршет.
Київ, Атріум Музею Тараса Шевченка, бульв. Тараса Шевченка, 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar