28 Березня 2024, 16:09 | Реєстрація | Вхід
/ «Ріка мертвого генерала» в Івано-Франківську - 15 Травня 2016

«Ріка мертвого генерала» в Івано-Франківську

Категорія: «Події»
Дата: 15 Травня 2016 (Неділя)
Час: 17:00
Місто: Івано-Франківськ
Місце: бар «BarDuck»
Адреса: вул. Січових Стрільців, 24 а
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 719


Вперше франківчани матимуть змогу побачити виставу «Ріка мертвого генерала» за текстами молодого сучасного поета Михайла Жаржайла. Цей візіальний вибух полонив серця українців у різних куточках країни від заходу до сходу. І тепер, 15 травня, о 18:00 театр «Склад 2’0» презентуватиме постановку в Івано-Франківську у барі «BarDuck» за адресою: вул. Січових Стрільців, 24 а. Вхід на подію: вільний


В такому форматі театр «Другий склад» вже не вперше представить глядачам власне бачення віршів молодого українського поета Михайла Жаржайла. «Ріка мертвого генерала» – таку назву перфоманс має не випадково, адже це водночас і назва нової поетичної збірки, яка готується до друку найближчим часом. Запрошуємо долучитися до вибухового поєднання поезії та театру. 

Під режисурою Єви Якубовської та у виконанні акторок театру в рамках вистави звучатимуть чоловічі вірші, котрі балансують на межі сучасної української дійсності та фантастики.

Чи існує кордон між «магічним реалізмом» світу поета і суворою реальністю? Наскільки захищеною від зовнішніх потрясінь почуває себе в цьому світі жінка? Як вона проживає чоловічу поезію, як на неї впливає поет? Яким чином вони дають раду з буденними речами, коли за межами їх стосунків і віршів виникає справжня війна? 

Кожен глядач у цій історії обов’язково відчує щось винятково близьке для себе. Щоразу, при перевтіленні тексту в голос, характер, тіло, рух, колір, світло – він зможе відчути «свою» найдоречнішу емоцію. Оповідь, що відбувається у три різні голоси – три унікальні жінки, котрі розповідають власну історію. Життя – це щоденний карнавал, чи жорстка рутина? «Ріка мертвого генерала», або краще: «ріка живого поета»? За допомогою театральних прийомів, завдяки поєднанню акторської гри, дії, світла та музики, на стику різних жанрів мистецтва – у точці конфлікту начал і стихій, буде віднайдена істина.


Театр «Склад 2.0» - аматорський театр, що існує з 2011 року. Відтоді було зреалізовано кілька прем’єр на великій сцені. Це вистави: «Я тут», «Кумир», «Коротка драма», «Одна історія», «І дерева, і люди», «Фрáнко та його жінки». Режисер театру – Єва Якубовська, звукорежисер - Дмитро Готь.

Михайло Жаржайло - поет, автор збірки «міліція карми», лауреат конкурсу «Смолоскип». Друкувався в кількох поетичних антологіях і журналах. Брав участь у багатьох літературних заходах і фестивалях – в т.ч. «Форум видавців», «Meridian Czernowitz», «Гогольfest», «Ї», «Київські Лаври» та ін. Окремі вірші перекладалися польською, німецькою, російською та англійською мовами.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar