25 Квітня 2024, 13:48 | Реєстрація | Вхід
/ Ілюстрування перекладної літератури - 4 Квітня 2016

Ілюстрування перекладної літератури

Категорія: «Події»
Дата: 04 Квітня 2016 (Понеділок)
Час: 20:30
Місто: Київ
Місце: Книжкова кармниця-кафе «Хармс»
Адреса: вул. Володимирська 45а, Будинок вчених (тильна сторона)
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1114


4 квітня у Хармсі пройде відкрита зустріч з куратором та художниками проекту Вавилонська Бібліотека, котрий об’єднує перекладачів, художників та ілюстраторів для створенням книжкових видань перекладної літератури. 

В події візьмуть участь Ольга Марусин і Олександр Приймак, художники, які створювали візуальні концепції для книжок проекту, а також Роман Малиновський, куратор та автор ідеї проекту Вавилонська Бібліотека. 


Ольга Марусин - художниця та ілюстраторка, котра у 2014 році розробила художній концепт українського видання роману Курта Воннеґута «Бойня номер п’ять»: 23 ілюстрації, об’єднані в графічну історію, а у 2016 році створила візуальний образ українського видання роману Семюела Беккета «Уот»: серію робіт в котрих поєднала графіку та колаж з математичними елементами.

Олександр Приймак - автор візуального концепту книжки Вільяма Ґолдінґа «Бог Скопріон», видану Вавилонською бібліотекою спільно з Видавництво Книги XXI. Його роботи для цього видання – це серія настроєвих інтерпретацій тексту, виконаних в змішаній техніці [фотографія та колаж]. 

Художники розкажуть про персональні досвіди створення візуальних рішень при комбінації тексту з зображенням, а також про пошук смислів в художньому творі, що зазнав мовної зміни (і по своєму смислу стає інтерпретацією інтерпретованого).


В рамках проекту Вавилонська бібліотека, заснованому в 2013 році, вийшли книжки «Бойня номер п’ять» Курта Воннеґута, «Порнографія» Вітольда Ґомбровича, «Бог Скорпіон», Вільяма Ґолдінґа та «Уот» Семюела Беккета. Кожна книжка проекту вирізнялась індивідуальними візуальними рішеннями, що створювався в тісній взаємодії з текстом. 

4 квітня. Початок о 19:30. Вхід вільний: за попередньою реєстрацією. Реєстрація
Київ, Книжкова кармниця-кафе «Хармс», вул. Володимирська 45а, Будинок вчених (тильна сторона) 
Мапа, як дістатись: https://goo.gl/esmYkA


0 коментарів

Залишити коментар

avatar