16 Квітня 2024, 19:36 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Маріо Варгаса Льйоси - 3 Березня 2016

Презентація книжки Маріо Варгаса Льйоси

Категорія: «Події»
Дата: 03 Березня 2016 (Четвер)
Час: 19:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: anetta
Кількість переглядів: 997


3 березня у київській Книгарні «Є» відбудеться презентація українського перекладу книжки Нобелівського лауреата з літератури Маріо Варгаса Льйоси «Хто вбив Паломіно Молеро?»Презентація пройде за участі перекладача Сергія Борщевського, відавця Анетти Антоненко та представників дипломатичного корпусу. 

Видання присвячується 80-літтю від дня народження Маріо Варгаса Льйоси.
3 березня 2016 року оголошено світовий реліз нового роману видатного письменника.


Дія повісті «Хто вбив Паломіно Молеро?» охоплює лише дев’ятнадцять днів, короткий проміжок часу від скоєння злочину до його розкриття. А водночас — кримінальний сюжет, напружена атмосфера, в якій, одначе, не бракує гумору і ліричних моментів, що дозволяють авторові дослідити хиби суспільства, де стає можливим жорстоке вбивство. Вперше повість опубліковано в журналі «Всесвіт», 1988, №8. 

«Я написав «Хто вбив Паломіно Молеро?» через обурення, яке викликало в мене вбивство молодого льотчика на базі військово-повітряних сил у Таларі, загадково замовчуване офіційною бюрократією». 
Маріо Варгас Льйоса

«Маріо Варгас Льйоса створює напружену кримінальну драму. У подіях, де домінує корупція і де соціальна дійсність країни позначена забобонами й нерівністю, правда перетворюється зрештою на різні правди, що переплітаються у вигадливих віддзеркаленнях. За допомогою засліплюючої й притягальної атмосфери ця книга вірно відтворює клімат доби й викриває злочини влади». 
Видавництво Alfaguara (Іспанія)


Маріо Варгас Льйоса
 - (28.03.1936) перуанський прозаїк, драматург, есеїст, філософ, публіцист, політичний і громадський діяч, лауреат Нобелівської премії 2010 за «картографію владних структур і гостре зображення людського опору, бунту й поразки». 

Визнання прийшло до Маріо Варґаса Льйоси у 1960-х, коли він написав перший свій роман «Місто і пси» (La ciudad у los perros, 1963). Роман зробив письменника відомим, став культовою книгою для молоді і спричинив у Лімі скандал, був підданий осуду з боку офіційної влади, після чого книгу було заборонено і спалено. У США роман було екранізовано. Планується українське видання книжки. Загалом Маріо Варґас Льйоса написав понад 30 романів, есе та театральних п‘єс. 

Визнання: Член Іспанської королівської академії, почесний доктор ряду університетів Європи та Америки. Кавалер Ордена Почесного легіону (1985). Лауреат премії Бібліотеки Бреве (1962), премії Ромуло Гальєгоса (1967), премії принца Астурійського (1986), премії Сервантеса (1994), Єрусалимської премії (1995), премії миру німецьких книготорговців(1996), премії Чіно дель Дука (2008). Лауреат Нобелівської премії з літератури 2010. Премія присуджена «за зображення структури влади і яскраві картини людського опору, повстання і поразки». Премія «Дон Кіхот журналістики» (2015).




0 коментарів

Залишити коментар

avatar