29 Березня 2024, 07:20 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Ігоря Астапенка «Чаполоч» | Рівне - 5 Червня 2019

Презентація книги Ігоря Астапенка «Чаполоч» | Рівне

Категорія: «Події»
Дата: 05 Червня 2019 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Рівне
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Короленка, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 552


Книгарня «Є» та «Видавництво Анетти Антоненко» запрошують на презентацію нової книги Ігоря Астапенка «Чаполоч», що відбудеться 5 червня. Початок о 18.30. Модератор – Тетяна Чіхрай.

«Чаполоч» – дебютний роман автора. Нічого схожого на цей текст досі не було в сучасній українській літературі. Ритм, стиль, шал із тонкими алюзіями на класиків, грою сенсів і підтекстів. Ця несподівана для нинішніх реалій метафорична притча про людську самотність – дебютний роман автора, який продовжує традицію психологічної прози. Крім того, він справжній поет і лінгвістичний еквілібрист, його образна мова створює за кожним предметом багатошарову тінь свіжих смислів. Отже, тонке відчуття мови, але не Медвідь чи Пашковський. Вживає суржик, але не Бриних і не Подерв'янський.

Роман – виклик традиційним канонам художньої прози, поетичний бунт проти жанрових умовностей літератури. Головний герой, самотній філософ, живе у герметичному світі, в якому ховається від важкої реальності, долаючи ілюзії нестримної молодості в пошуках краси і смаку до життя, які втратив. Мов маленький будда із гетто «Школи для дурнів» дорослий чоловік намагається осягнути те, що бачить і боїться побачити під час глибокої психологічної кризи. І повернути втрачене – непідробну дитячу радість, первісну чуттєвість, голос трави, знання мови дерев, птахів і звірів, справжню повноту буття. Та чи не станеш ти сам звіром у дикому лісі людей? Глибоко метафорична притча про одвічну людську самотність, вразливість і жагу пізнати те, від чого втрачають людське, але здобувають силу, що існує понад людьми і їхнім світом. Світом без любові.


5 червня, 18:30. Книгарня «Є», Рівне, Вул. Короленка, 2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar