19 Квітня 2024, 18:29 | Реєстрація | Вхід
/ Юлія Мусаковська «Чоловіки, жінки і діти» - 15 Січня 2016

Юлія Мусаковська «Чоловіки, жінки і діти»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Січня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:30
Місто: Львів, Тернопіль
Місце: Книгарня «Є», Бункер Муз
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1484


Зі Львова розпочинається всеукраїнський тур поетеси Юлії Мусаковської

У п’ятницю, 15 січня, о 18:30 у львівській книгарні «Є» стартує  поетичний тур Юлії Мусаковської з її новою збіркою «Чоловіки, жінки і діти», що вийшла у «Видавництві Старго Лева». Це книжка дуже відвертої і глибокої поезії, де перемішано все, з чим і як ми живемо останні роки: разючі зміни, біль, страждання, втрати, війни. Під час туру погортати збірку та поспілкуватися з поетесою можна буде у Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Чернівцях, Вінниці, Києві, Житомирі, Харкові та Дніпропетровську.

«До збірки увійшли тексти, написані протягом 2013-2015 років, у передчутті та під час розгортання складних подій в країні, — каже поетеса. – Назви розділів збірки «глина», «залізо» та «вогонь» є спробою повернутися до первісного, до того, як усе починалося, переосмислити, ідентифікувати самих себе, відділити справжнє, важливе, від штучного і другорядного. Це створення чоловіків, жінок та дітей заново, коли глина лягає на залізний каркас і запікається у вогні».

Лірика Юлії Мусаковської складна, глибинна, сповнена гострого відчуття людської участі, де ліричні герої часто постають заручниками своїх тіл та соціальних ролей. «Є книги з особливими властивостями: вони відображають наші уявлення про те — перішнє і минуле. І є такі, які взаємодіють з майбутнім – через  теперішнє, через вібрації та мерехтіння, через нас – чоловіків, жінок і дітей. «Чоловіки, жінки і діти» – книжка віршів, здатних взаємодіяти», — вважає поетеса Маріанна Кіяновська.


П’ятниця, 15 січня — 18:30 – Львів – книгарня «Є» (просп. Свободи, 7) — Відверто про «Чоловіків, жінок і дітей». Юлія Мусаковська. — Творча майстерня «Аґрафка» (Андрій Лесів, Романа Романишин). — Модератор: Катя Міхаліцина

Субота, 16 січня — 18:30 – Тернопіль —  БункерМуз галерея (бул. Тараса Шевченка, 1) — Відверто про «Чоловіків, жінок і дітей». Юлія Мусаковська. — Модератор: Юрій Завадський


0 коментарів

Залишити коментар

avatar