28 Березня 2024, 10:51 | Реєстрація | Вхід
/ «Тбілісоба на Андріївському» | Грузинські поети - 3 Жовтня 2015

 «Тбілісоба на Андріївському» | Грузинські поети

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 03 Жовтня 2015 (Субота)
Час: 12:00
Місто: Київ
Місце: Музей-майстерня Івана Кавалерідзе
Адреса: Андріївський узвіз, 21
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1959


3-4 жовтня в історичному центрі Києва, за підтримки Посольства Грузії в Україні, вчетверте пройде свято грузинської культури «Тбілісоба» - день міста Тбілісі, свято врожаю, одне з найяскравіших календарних подій року в Грузії. 

«Тбілісоба на Андріївському» - це київське освідчення в любові до Грузії, свято, яке ось уже втретє кияни організовують на своїй улюбленій вулиці для того, щоб одночасно з грузинами відсвяткувати день Тбілісі. В цей день Андріївський узвіз перетворюється на маленький шматочок Грузії, де на гостей події очікує смачна грузинська кухня, запальна музика та пісні, література і танці, конкурси та майстер-класи. 


«Тбілісоба на Андріївському узвозі» - це: квартал грузинської кухні, програма для дітей у сквері біля Музею-Майстерні І.П. Кавалерідзе, майстер-класи з грузинських танців та малювання у стилі Піросмані, Інтерактивна інсталяція «Тбіліський дворик» від Музею Сновидінь, відео-флешмоб «Вітання з Києва» та насичена концертна програма.

Вікторина «Я люблю Грузію» цього року буде багатою на призи! 10 сертифікатів по 1000 грн. кожен на придбання путівки до Грузії від ILVI Tour - це лише частина призового фонду. Тож сідайте за книжки та вчіть історію та культуру Грузії.)

На події також передбачено дегустаційну зону. Вхід на неї платний - 50 грн. Сума - символічна, а задоволення від грузинських вин, які ви куштуватимете в самому серці Києва - безцінне ;)


Чотири роки поспіль традиційною складовою свята грузинської культури «Тбілісоба» є Літературна програма. Цьогоріч Litcentr знайомитиме гостей із сучасною грузинською поезією.

3 жовтня о 13:00 Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе літературні читання відкриють Посол Грузії в Україні Міхеіл Уклеба та керівник відділу культури ПРДА Людмила Сабардіна.

Й підготуйтеся до знайомства із творчістю сучасних грузинських поетів! Журналіст та перекладач Гіо Арабулі підготував для вас розповідь про творчість Шоти Іаташвілі, Шалви Бакурадзе, Георгія Лобжанідзе, Георгія Арабулі, Іраклія Чарквіані, Звіада Ратіані та інших грузинських авторів. Розповідь супроводжуватиметься читаннями віршів та свіжими перекладами їх творів. 

За традицією, на гостей події чекатиме сюрприз - усіх цікавих до грузинської літератури ми пригощатимемо смачним грузинським вином :)

Для тих, хто вперше з нами - «Тбілісоба на Андріївському» шле найтепліші вітання з прекрасного міста Тбілісі до Києва. Зустрінемося на Андріївському!


3 жовтня. Початок о 13:00. Вхід: вільний.
Київ, Музей-майстерня Івана Кавалерідзе, Андріївський узвіз, 21
«Тбілісоба на Андріївському»-2015 у Fb: http://facebook.com/events/1694901770730251/

Тбілісоба на Андріївському узвозі - 2014: http://litcentr.in.ua/news/2014-09-26-3064
Тбілісоба на Андріївському узвозі - 2013: http://litcentr.in.ua/news/2013-10-09-2763
Тбілісоба на Андріївському узвозі - 2012: http://litcentr.in.ua/news/2012-10-08-2288


1 коментарів

Залишити коментар

avatar