29 Квітня 2024, 06:34 | Реєстрація | Вхід
/ Літературна прогулянка шляхами футуристів - 9 Серпня 2015

Літературна прогулянка шляхами футуристів

Категорія: «Події»
Дата: 09 Серпня 2015 (Неділя)
Час: 15:00
Вартість: 90 грн.
Місто: Київ
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 962


Вони переписували «Кобзар» і вигадували нову мову, шукали душу у машині, а найкращою музикою вважали шум великого міста. Геніальні бешкетники, без яких обличчя українських 1920-х було б зовсім іншим. Команда проекту «Їздець» запрошує на прогулянку «Гольфштром по Києву: футуристи в місті» у компанії літературознавця, дослідниці українського авангарду, наукового працівника Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України Ярини Цимбал.
 
Через 100 років після футуристів учасники зможуть пройти шляхами письменників Михайля Семенка, Гео Шкурупія, Миколи Бажана, режисерів Леся Курбаса і Марка Терещенка, художників Вадима Меллера, Майї Симашкевич і Георгія Дубінського. Зазирнути на виставу в Мистецькому об’єднанні «Березіль» і театрі імені Гната Михайличенка, зануритись в атмосферу скандальних літературних вечорів, опинитись у редакції «Пролетарської правди» та клубі робкорів на виступі Володимира Маяковського, зайти на збори Асоціації панфутуристів – з Яриною Цимбал можливо все.
 
Всеукраїнське фотокіноуправління і редакція журналу «Кіно», першого в СРСР журналу про кінематограф, доповнять розповідь про пошуки авангардного мистецтва. Приємний бонус – учасники зможуть погортати примірники журналу «Кіно» за 1929 рік.
 
На прогулянці ви дізнаєтесь не лише про життя футуристів, а й про літературний побут 1920-х. Київські квартири Михайля Семенка, Гео Шкурупія, Миколи Бажана, літературний салон сестер Лещинських, про який регулярно доносили в органи пильні сусіди, — цікава і маловідома сторінка історії, без якої неможливо уявити літературне життя.

 
Для участі потрібно зареєструватися за посиланням https://goo.gl/ITwBvK
Реєстрація триває до 17:00 суботи, 8 серпня 2015 року включно.


9 серпня (неділя). Початок прогулянки о 14:00. Вартість :90 грн. Тривалість: близько 120 хвилин
Місце зустрічі: вхід у Музей історії Києва (вул. Б. Хмельницького, 7, вихід зі станції метро «Театральна»)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar