26 Квітня 2024, 11:11 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусія «Культура vs пропаганда» - Освіта - 10 Червня 2015

Дискусія «Культура vs пропаганда» - Освіта

Категорія: «Події»
Дата: 10 Червня 2015 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Вхідний квиток - дитяча книжка
Місто: Київ
Місце: Arena City, FEDORIV Hub
Адреса: вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх).
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1222


10 червня у рамках проекту «Культура vs пропаганда», організованого ГО «Форум видавців» та Фундацією Дарини Жолдак за підтримки FEDORIV Hub, відбудеться дискусія «Освіта». У ній візьмуть участь міністр освіти і науки України Сергій Квіт та поет і видавець Іван Малкович. Модеруватиме захід журналістка Іванна Коберник.

Важливість патріотичного виховання, особливо в сучасних умовах, не підлягає сумніву. Як відомо, прем’єр-міністр України доручив профільному міністерству адаптувати в цьому плані навчальні плани, щоб відповісти на виклики інформаційної війни якісним патріотичним вихованням в дошкільній освіті, середній та вищій школі. «Наша зброя – це знання, патріотизм і український дух в кожному дитячому садку, в кожній школі і в кожному вузі», - заявляв глава уряду. Міністерство освіти і науки, виконуючи доручення, розробило Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді. 

Втім, як вважає міністр освіти і науки України Сергій Квіт, національне-патріотичне виховання є справою не окремих предметів чи окремих вчителів, а всього суспільства. «Маємо в Україні певні групи людей, які ведуться на російську пропаганду, не через те, що вони вважають себе росіянами, а тому, що досі почуваються радянськими людьми. Тому головна мета Міністерства освіти і науки України - виховання вільних, освічених, критично мислячих людей. Нехай ця риса стане відмінною ознакою українського національного характеру», - заявив Сергій Квіт у одному з інтерв’ю.

«У нашій освіті зараз відчинилося невелике вікно українізації. Це час, коли можна наповнити дитячі садки, школи та виші українським духом і зробити це не по-радянському. Але це вікно може неочікувано зачинитися, адже у цьому плані майже нічого не робиться, і це мене дуже хвилює», - говорить Іван Малкович. На його думку, надзвичайно важливо підвищити статус української мови в системі освіти – зокрема, зробити обов’язковим іспит з української мови для всіх, хто прагне здобувати вищу освіту. Це посилить мотивацію до опанування державною мовою на належному рівні. 

Серед усіх, хто зареєструється і завітає на захід, буде розіграно фірмовий блокнот Форуму видаців. Приз переможець отримає після завершення дискусії.


«Культура vs. Пропаганда» – унікальний проект, створений у співпраці громадської організації «Форум видавців» та благодійного фонду «Фундація Дарини Жолдак» за підтримки FEDORIV Hub. 

У сучасному інформаційному просторі ми, як ніколи, відчуваємо прояви різноманітних маніпуляцій і впливів. А як має реагувати на них культура- література, візуальне мистецтво, історія, кінематограф, освіта тощо? Коли мистецтво стає головною зброєю проти пропаганди, а на яких етапах історії воно має активно підтримати пропаганду? Як допомогти суспільству відрізнити правду від брехні за допомогою культурних практик і навичок критичного мислення? Відповіді на ці та багато інших питань шукатимуть спікери проекту.

Посилання на попередні дискусії проекту «Культура vs пропаганда»:

  • Література (учасники: Ірена Карпа, Любко Дереш, Лариса Денисенко)
  • Суспільне мовлення (учасники: Олександр Ткаченко, Зураб Аласанія, Діана Дуцик)
  • Культурна політика (учасники: Катерина Ботанова, Олесь Доній, Лариса Денисенко)
  • Філософія (учасники: Михайло Мінаков, Вахтанг Кебуладзе, Тарас Лютий)
  • Уроки історії (учасники: Ярослав Грицак, Олександр Зінченко, Вахтанг Кіпіані) 
  • Блогосфера (учасники: Олександр Барабошко, Сергій Дідковський, Олексій Ананов)


10 червня. Початок о 19:00. Реєстрація обов’язкова: https://goo.gl/Ec6mqt
Звертаємо увагу! Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Фундації Дарини Жолдак і Форуму видавців«100000 книг для сільських бібліотек».
Київ, Arena City, FEDORIV Hub, вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх). 

Довідки: Юрій Рибачук (прес-секретар проекту) – y.rybachuk@gmail.com, (050) 145 83 60
Інформаційні партнери проекту: 1+1, Українська правда. Життя, Еспресо.tv, Insider, Телекритика, Радіо Свобода, радіо Аристократи, Cultprostir, Громадське радіо, Перший національний, Літературний портал Litcentr.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar