20 Квітня 2024, 11:18 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір польської поезії «Останній трамвай» - 30 Травня 2015

Вечір польської поезії «Останній трамвай»

Категорія: «Події»
Дата: 30 Травня 2015 (Субота)
Час: 17:00
Місто: Запоріжжя
Місце: Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека
Адреса: пр. Леніна, 142
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1264


Тридцятого травня, в день, коли серцебиття випускників буде пришвидчуватися в очікуванні алкоголю і світанку в незнайомому місці, в запорізькій Обласній бібліотеці відбудеться вечір польської поезії.

Ярмарок естетики і найглибших сенсів сучасних польських поетів - чотирма мовами у виконанні п'яти акторів театру «Покажи»:
  • Яна Сасіна
  • Аня Денисова
  • Наталя Лобач
  • Юлія Бурда
  • Олесь Барліг
«Ми вирішили якимось чином познайомити жителів Запоріжжя із сучасною польською поезією. Потрібно було з чогось почати, - розповідає керівник та ідейний натхненник театру «Покажи», запорізька журналістка Яна Сасіна, - на заході лунатиме поезія Адама Загаєвського, Марціна Свєтлицького, Богдана Задури, Віслави Шимборської, Чеслава Мілоша та Вітольда Вірпши. Один з віршів буде виконано жестовою мовою. В наших планах також проведення вечорів сучасної європейської поезії в Запоріжжі на постійній основі. Окремо додам, що цей театралізований вечір має назву «Останній трамвай», бо, за ідеєю, проект матиме своє продовження. Ми зніматимемо серію відео із читаннями польскої поезії у вагонах трамваїв».


Особливість театру «Покажи» полягає в тому, що він інтеграційний. Тобто актори вимовляють слова вголос і дублюють їх мовою жестів. «Хлопці з проблемами слуху дивляться наші вистави разом зі чують дітьми і дорослими. Під час показу неможливо з першого погляду зрозуміти, хто чує, а хто ні, тому що у всіх однакові емоційні реакції. У цьому і полягає суть нашого театру: люди з вадами слуху відчувають себе такими, як інші», - розповідає Яна.

Тож приходьте! 
Ви нічого не зрозумієте й ви зрозумієте все.

30 травня. Початок о 16:00. Вхід: вільний. 
Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, пр. Леніна, 142
Подія Вконтакті: http://vk.com/event94959318


0 коментарів

Залишити коментар

avatar