25 Квітня 2024, 21:49 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний конкурс «Запоріжжя в часі і просторі» - 2 Вересня 2015

Літературний конкурс «Запоріжжя в часі і просторі»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 02 Вересня 2015 (Середа)
Час: 00:59
Місто: Запоріжжя
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3012


Літературний фестиваль «Запорізька книжкова толока» оголошує всеукраїнський конкурс поезії та короткої прози «Запоріжжя в часі і просторі»

Кожне місто протягом свого існування прагне перетворитись на культурний універсум. Себто наростити навколо свого матеріального існування простір символічний, що складається з його минулого, визначних подій сьогодення, вчинків містян, їхніх здобутків, мистецького осмислення міста як окремого явища і його ролі в житті країни. 

На початку 21-го століття символічне осмислення Запоріжжя обмежилось міфологізацією історичного досвіду (козацька спадщина), пережовуванням урбаністично-промислової тематики (про місцеву промзону вже втомилися жартувати, що вона могла б стати ідеальною декорацією для екранізації «Пікніка на узбіччі» Струґацьких), ну й, звісно, Хортиця… А яким Запоріжжя є за межами цих усталених кліше? Адже у першу чергу це місто, у якому люди народжуються, пізнають життя, знаходять друзів, мають власні таємниці і розгадують чужі, вперше закохуються, одружуються, заводять дітей, висловлюють свою позицію, відстоюють права, стикаються із дивовижними речами… Без сумніву: навіть у тих, хто бував тут лише проїздом чи зупинявся на кілька днів – знайдеться що розповісти в площині художнього тексту. 

Ми пропонуємо авторам створити історії, тлом для яких виступає місто у вимірі найширшої палітри висловлювання: інтимної, громадянської, філософської, пейзажної лірики, любовної прози, фантастики, містики, соціального оповідання, родинної оповіді тощо. Це дозволить запоріжцям подивитися інакше на свою малу батьківщину і звернути увагу мешканців інших міст на неї.


Умови участі: 

  • Обсяг: проза до 4 000 знаків із пробілами, поезія – до 100 рядків
  • Жанр: жодних обмежень
  • Термін подання: до 1 вересня 2015 року
  • Мова творів: українська, російська
  • Твори приймаються за адресою: lit@toloka.net
  • Від кожного автора подається не більше одного твору.
  • Файли мають бути оформлені у форматі *doc чи *docx.
  • В темі листа має бути вказано «На конкурс «Запоріжжя в часі і просторі»» 
  • В тексті із твором не забудьте вказати своє ім’я та прізвище (чи псевдонім), а також стислу біографію.
Кращі твори трьох авторів від кожної з двох категорій (проза і поезія) будуть надруковані в альманасі разом із творами визнаних письменників учасників фестивалю.

Сайт Фестивалю «Запорізька книжкова толока»: http://toloka.net
Спільнота Фестивалю у Facebook: http://facebook.com/groups/booktoloka/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar