20 Квітня 2024, 12:06 | Реєстрація | Вхід
/ Майстер-клас від проекту «Зоряна фортеця» - 11 Квітня 2015

Майстер-клас від проекту «Зоряна фортеця»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Квітня 2015 (Субота)
Час: 12:00
Місто: Київ
Місце: Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва
Адреса: просп, Перемоги, 25А
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1211


11-го квітня у Центральній бібліотеці ім. Шевченка для дітей (Київ, пр. Перемоги 25а) пройде майстер-клас за підсумками конкурсу «Зоряна фортеця: Ці таємничі супутники»



Прийом заявок на участь у Конкурсі з темою «Ці таємничі супутники» проходив з 1-го по 28-те лютого. На конкурс приймалися українські фантастичні оповідання обсягом від 10 до 30 тисяч знаків. Для визначенння переможця організаторами конкурсу було розроблено систему, за якою автори оцінюють та обговорюють твори одне одного. 

Тему кожного наступного Конкурсу визначають переможці попереднього. Так, тему «Ці таємничі супутники» було вигадано переможцями XIІI конкурсу Вадимом Соколенком та Ольгою Ярмуш.

З опису теми конкурсу: «Поряд з нами завжди хтось є. Навіть, якщо ми того не помічаємо. Хто вони, ці таємничі супутники? А чи так гарно ми знаємо тих, хто став звичним «інтер’єром» у повсякденному житті? Тих, хто невидимим другом подає меч із заплічних піхов у грізнім поєдинку? Скільки таємниць приховують небесні тіла — компаньйони планет? Які дива кояться на орбіті?…» 


Розбиратимуться оповідання:
  • Денис Драганов «Ведмідь, банші, три яйця, або Експедиція у крижану пустелю»
  • Лариса Іллюк, Макс Пшебильський «Грай. Коли можеш — грай»
  • Аліна Корнутій «На окраїні моста»
  • Сергій Пильтяй «Зірка смерті, зірка життя»
  • Волеслав Сірий «Країна Літа»
  • Ірина Червінська «Спочатку було…»
Усі оповідання одним архівом: http://starfort.in.ua/uploads/satellite/mk-starfort14.zip
Проведе майстер-клас письменник і літературознавець Олександр Михед



Олександр Михед (нар. 1988) — культуролог, літературознавець, куратор мистецьких проектів. Співробітник відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України.

Закінчив Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Кандидат філологічних наук. Автор понад 150 публікацій у провідних українських ЗМІ та виданнях Німеччини, Сербії, Польщі, США та Білорусі. Куратор «АмнезіЯ project: відкрита платформа» — літературно-мистецького мультимедійного проекту.

Автор збірки оповідань «Понтиїзм», що вийшла друком 2014 р. у «Видавництві Кальварія». Оповідання друкувалися в «Кур’єрі Кривбасу» та на сайті «Українська правда. Життя». Книга ввійшла в довгий список «Книги року Бібісі-2014».


11 квітня. Початок о 11:00. Вхід: вільний.
Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва, просп, Перемоги, 25А.


Проект «Зоряна Фортеця» був заснований у 2008 році. Метою проекту є сприяння розвитку української фантастичної прози; встановлення зв'язків між авторами, які працюють у жанрі фантастики; формування творчого середовища, що сприятиме появі нових імен та ідей. 

Сайт проекту: http://starfort.in.ua/ | Спільнота у Facebook: http://facebook.com/groups/starfort/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar