29 Березня 2024, 10:00 | Реєстрація | Вхід
/ Творчий вечір Тараса Прохаська у Рівному - 28 Березня 2015

Творчий вечір Тараса Прохаська у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 28 Березня 2015 (Субота)
Час: 19:00
Вартість: 25-30 грн.
Місто: Рівне
Місце: Театр ляльок
Адреса: вул. С.Петлюри, 15
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: Muse_Amelie
Кількість переглядів: 1248


28 березня організація "Література.РВ” спільно із Оленою Шульгою запрошують всіх на творчий вечір Тараса Прохаська. Це буде захід для душі – «Прохаськотерапія». У програмі передбачається розмова із письменником про сьогодення та як боротися із пригніченістю в непростий для всіх час. Також глядачі зможуть почути уривки із книг Тараса Прохаська. Захід пройде у ляльковому театрі Рівного. Початок о 19:00. 


Фото: Чілла Палош. Проект theukrainians.org

Тарас Прохасько – відомий український письменник, представник Станіславського феномену. Вже кілька років є постійним дописувачем колонок на сайті «Збруч», де висвітлюються переважно актуальні проблеми сьогодення. Разом з тим письменник добре відомий своїми короткими есеями. В них він описує, здавалося б, звичайні речі, проте висвітлені вони в такій манері, що після прочитання читачі відчувають легкість та гармонію. Принаймні, так відгукуються прихильники творчості письменника. 

Крім того, Тарас Прохасько, якого нерідко називають сучасним Сковородою, разом зі своєю дружиною Мар’яною презентували вже дві дитячі книги – «Хто зробить сніг» та «Куди зникло море», які вийшли у «Видавництві Старого Лева». Ці казкові історії створені не лише для дітей, але й для дорослих. 


Фото: Чілла Палош. Проект theukrainians.org

Як зазначає одна із організаторів заходу у Рівному, Олена Шульга, - «В теперішній час, коли людей пригнічують всі новини в інформаційному просторі, дуже важко віднайти в собі сили, аби не впасти в меланхолію. Такі книги, які пише Тарас – якраз і можуть стати тією «терапією», яка б відновила внутрішню гармонію і зробила би життя трішки світлішим».

Саме тому, зустріч у Рівному організатори вирішили назвати «Прохаськотерапією».
В програмі заходу передбачається затишна розмова з паном Тарасом про речі, які зараз найбільше непокоять кожного, читання есеїв та уривків із дитячих книг.

На глядачів також чекають сюрпризи від організаторів. 28 березня о 19:00 кожен бажаючий зможе на власному досвіді випробувати «терапію» літературою. 


Фото: Чілла Палош. Проект theukrainians.org

Захід проходитиме за підтримки генерального партнера – кав’ярні-книгарні «Calamarius», який забезпечить затишну та невимушену атмосферу на сцені лялькового театру Рівного. Модерувати вечір організатори запросили відому у Рівному радіоведучу – Оксану Юрченко.

Вхід на вечір платний. Квитки можна буде придбати завчасно, аби зайняти кращі місця. Вартість одного квитка 30 грн. Для студентів діє спеціальна пропозиція – 25 грн.
Організатори закликають завчасно придбати квитки. Це можна зробити у антикафе «Home». 


28 березня 2015 року. Початок о 19:00. 
Місце зустрічі: Ляльковий театр Рівного (вул. С. Петлюри, 15)
Додаткова інформація: 
(098) 454 93 09 (Анна Невірковець), (0362) 43-29-73 (Олена Шульга)&
Організатори заходу: МГО "Література.РВ” та Олена Шульга&

Подія Вконтакті: vk.com/prohasko_rv
Подія у Facebook: facebook.com/events/1570504043227115


Тарас Прохасько – сучасний український письменник, перекладач. Представник Станіславського феномену, учасник мистецьких перформенсів. Лауреат літературних премій, серед яких і премія ім. Дж. Конрада, заснована Польським інститутом у Києві. Автор збірок есеїв, дитячих книг («Хто зробить сніг», «Куди зникло море») та колонок на інтернет-порталах.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar