24 Квітня 2024, 20:29 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з приводу книги «Запрошення на Цитеру» - 28 Січня 2015

Розмова з приводу книги «Запрошення на Цитеру»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Січня 2015 (Середа)
Час: 19:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 974



Книгарня «Є» та видавництво Комора запрошують всіх охочих до обговорення книги «Запрошення на Цитеру». Захід відбудеться 28 січня.

Ми поступово осмислюємо свою минувшину, розрізняємо дедалі багатші й розмаїтіші історичні ландшафти, пізнаємо події й імена. В історичний простір повертаються його найчільніші діячі, про яких десятиліттями воліли не згадувати, змушували про них забути. Зібрані у цій книжці художні життєписи митців різних епох дають змогу відчути особистісний вимір культури, задуматися про ціну драматичного вибору між старою й новою вірою, між мистецтвом українським та імперським. Кохання піаністки Аліни Краґельської й професора Миколи Костомарова, розпачливі мандри Європою художника Антона Лосенка, творчі здобутки й поразки харківського поета-романтика Амвросія Метлинського, український вибір письменника Юрія Федьковича – все це захопливі біографічні сюжети ХVІІІ – ХІХ століть.

Франсуа Війон, Микола Костомаров, Антін Лосенко, Юрій Федькович, Амвросій Метлинський... Їхні белетризовані біографії, написані одними з кращих українських письменників, зібрані у книзі "Запрошення на Цитеру". Чи справді тут представлені найяскравіші твори? Що спільного між творчістю В. Домонтовича, Юрія Косача та Валерія Шевчука? Чому жанр біографії не втрачає популярності? Чому в сучасній українській літературі так мало романів-біографій видатних людей, які з наявних варто читати і навіщо?

Про це розмовлятимуть упорядниця книжки Віра Агеєва, письменник Юрій Макаров та літературний критик Віра Балдинюк


28 січня. Початок о 18:00. Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3. Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar