28 Березня 2024, 22:46 | Реєстрація | Вхід
/ У Києві розкажуть про класиків української літератури по-новому - 6 Листопада 2013

У Києві розкажуть про класиків української літератури по-новому

Категорія: «Події»
Дата: 06 Листопада 2013 (Середа)
Час: 15:13
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1084




19 листопада у Києві стартує лекторій «Ключові постаті української літератури: сучасний погляд». Відомі письменники та літературознавці поділяться новим поглядом на знайомі імена: Шевченка, Лесю Українку, Довженка, Хвильового, Винниченка, Загребельного та ін. Реєстрація слухачів триває до 17 листопада включно. 

Лекторій «Ключові постаті української літератури: сучасний погляд» – це  унікальна програма з неформальної освіти для тих, хто хоче дізнатися, як розвивалася українська література крізь призму життя і творчості знакових письменників. Програма складається з 20 лекцій про головних дійових осіб нової української літератури (від часів Григорія Сковороди до наших днів). 

Провідні сучасні літературознавці, критики і письменники покажуть представників літературного «канону» в незвичному ракурсі. Лектори проаналізують головні твори класиків, літературний побут епохи, їх новаторство та вплив на літературний  процес. 

Лекторій буде цікавим і тим, хто хоче розширити свої знання про літературу для загального розвитку та ерудованості, і тим, хто має профільну освіту, однак прагне поглибити знання та переосмислити своє уявлення про історію української літератури та її ключових постатей.

Хто наші лектори? 
  • Віра Балдинюк – критик, співробітник Інституту літератури НАНУ, випускова редакторка журналу "Korydor". Сфера професійних зацікавлень – культурна критика, теорія літератури, література XX-XXI ст.
  • Ярослав Грицак – науковець, історик, публіцист. Доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету. Директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І. Франка, гість-професор (1996–2009) Центральноєвропейського університету у Будапешті, Перший віце-президент (1999–2005) Міжнародної асоціації україністів. 
  • Сергій Іванюк – літературознавець, письменник, журналіст, критик і перекладач, кандидат філологічних наук, один із відроджувачів Національного університету «Києво-Могилянська академія», доцент кафедри літератури й іноземних мов.
  • Олег Коцарев – письменник, журналіст, редактор. Стипендіат літературної програми «Homines Urbani» (Польща). 
  • Юрій Макаров – письменник, журналіст, телеведучий, документаліст. Автор спецпроекту «Мій Шевченко». 
  • Володимир Панченко – літературний критик, літературознавець, письменник, автор відомих статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професор «Києво-Могилянської академії», доктор філологічних наук. 
  • Ростислав Семків – директор видавництва «Смолоскип», літературознавець, викладач в «Києво-Могилянській Академії». Стажувався в Гарвардському університеті, у Верховній Раді України, у Комітеті з питань свободи слова та інформації. 
  • Леонід Ушкалов –  літературознавець, письменник, доктор філологічних наук, професор. Автор численних академічних праць з української літератури, філософії та богослів’я, які були надруковані українською, англійською, німецькою, польською та російською мовами. 

Як взяти участь? 
Для участі у проекті потрібно заповнити реєстраційну анкету: http://bit.ly/1fifPbV. Прийом заявок триває до 17 листопада включно. 

Кількість місць обмежена: участь у проекті зможуть взяти перші 40 осіб, які зареєструвалися. Кожен слухач має сплатити організаційний внесок у розмірі 800 грн (покриває витрати на навчання, кава-брейки, роздаткові матеріали тощо). Для учасників попередніх проектів «Центру літературної освіти» оргвнесок  становить 700 грн.
 
Дати проведення: з 19 листопада по 14 грудня 2013 р. Навчання проходитиме по вечорах у вівторок і четвер (з 19:00 до 21:00) та по суботах (з 12:00 до 17:00). 

Контактна особа:  
Марія Придьма (093-918-88-89, mariya.pridma @ gmail.com) 

Організатор: «Центр літературної освіти» 
Партнери: видавництво «Смолоскип», креатив-бюро «Голова»
Екнижковий партнер: Bookland.com 
Книгарні-партнери: «Читайка», мережа книгарень «Є»
Інформаційні партнери: Gazeta.ua, Платформа, Свідомо, Буквоїд, Друг читача, Читомо, ЛітАкцент, LITFEST, Арт-Вертеп, Українська культура, Яппі, Freud House


Детальніше про проект читайте на сайті litosvita.org 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar