20 Квітня 2024, 14:51 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Леся Українка. Листи: 1876 - 1897 - 12 Жовтня 2016

Презентація книжки Леся Українка. Листи: 1876 - 1897

Категорія: «Події»
Дата: 12 Жовтня 2016 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Національний Університет Києво-Могилянська Академія
Адреса: вул. Сковороди, 2, 1-й корпус, к. 217
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1458


З ким товаришувала Лариса Косач, ким захоплювалася і з кого кпила, що читала, де бувала, чим журилася і про що мріяла, як народжувалися задуми її творів… Із листів, написаних до рідних, близького оточення і «товаришів по зброї», перед нами постає молода, енергійна, блискуче освічена українська аристократка, яка активно відстоює свої погляди, творить нові смисли і змінює світ. Уперше опублікований без вилучень, зі збереженням авторського правопису, епістолярій Лесі Українки відкриває читачам можливість по-новому побачити одну з найяскравіших постатей української культури межі XIX-XX століть.

Леся Українка є беззаперечним класиком української літератури і багато в чому випередила європейський модернізм. Мета видання епістолярію Лесі Українки - довести, що листи Лариси Косач - не для вузького кола професійних дослідників, а доступне, цікаве, інформативне й завжди актуальне читання, без якої reading list будь-якої освіченої людини буде неповним. 


Книгу презентуватимуть авторка проекту письменниця Оксана Забужко, авторка передмови до видання літературознавиця Віра Агеєва та упорядниця книжки, науковиця Валентина Прокіп (Савчук).

Презентація відбудеться за участю сестер Тельнюк.

Національний Університет Києво-Могилянська Академія, вул. Сковороди, 2, 1-й корпус, к. 217


0 коментарів

Залишити коментар

avatar