28 Березня 2024, 16:32 | Реєстрація | Вхід
/ Курс creative writing «Творчопис» у Львові - 11 Жовтня 2014

Курс creative writing «Творчопис» у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 10 Жовтня 2014 (П'ятниця)
Час: 23:33
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1344





Creative writing (творче писання) — найпоширеніша світова практика освіти для письменників. Чи не усі успішні західні автори вивчали creative writing в університетах чи на спеціальних курсах. 

«Творчопис» — це програма, розроблена українською мовою спеціально для українських авторів. Російськомовні українські письменники також запрошуються до участі.

У програмі передбачена внутрішня робота над усвідомленням власного «письменницького голосу», трохи теорії, багато обговорень і вправлянь (виконання творчих письмових завдань) у красному письменстві у групі 15 осіб.

Курс складається з двох чотиригодинних занять. За 8 годин активної роботи, ви отримаєте відповіді на свої запитання, позбудетеся страхів, дізнаєтеся про теоретичні засади написання короткої прози, поділитися своїми міркуваннями щодо авторської інтуїції, натхнення, конструювання сюжету та інших важливих речей, але головне — багато вправлятиметесь практично, розвиваючи свої письмові навички та (за умови виконання домашнього завдання) матимете готове оповідання всього за два дні! 

Також організатори запланували вихід електронної антології оповідань учасників «Творчопису», яка буде презентована на масштабних літературних подіях України («Форум Видавців» у Львові, «Книжковий Арсенал» у Києві та інших).

Курс розробила і проводить Ірина Вікирчак — менеджерка культури, промоутерка літератури. Працювала виконавчою директоркою Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz» (фестиваль, видавництво, резиденція) у 2010-2013 роках. Як видавець та організатор промо-подій працювала із О. Забужко, Ю. Андруховичем, Т. Прохасько, Ю. Іздриком, А.Любкою та іншими відомими українськими авторами. У різний час отримувала стипендії на навчання у США та Німеччині. Останніх півроку працювала у Варшаві як учасниця програми Міністра культури Польщі Gaude Polonia. Авторка двох поетичних книжок. Була гостем літературних фестивалів у Німеччині, Швейцарії, Колумбії, Греції.



Запрошені лектори:

Вікторія Амеліна - львів’янці Вікторії Амеліній двадцять вісім, і вона ще немає помітної літературної біографії, натомість встигла зробити кар’єру в галузі інформаційних технологій – від програміста до керівника. На зароблені гроші помандрувати світом – від Сполучених Штатів до Камбоджі; народити сина, спілкування з яким вважає найцікавішою зі своїх мандрівок. Писати ж дівчина взялася лише тоді, коли усвідомила: в її голові вже живуть історії та характери, які вона просто зобов’язана перетворити в тексти. Тож у 2014 році Вікторія тихо, але впевнено прийшла в літературу: у червні 2014 молода авторка стала лауреатом премії «Коронація Слова» за свою лірику, а у вересні, цього ж року, у видавництві «Дискурсус» вийшов її дебютний роман «Синдром листопаду», який уже заслужив на схвальну передмову Юрія Іздрика, а отже, має шанси стати однією з найяскравіших новинок цієї осені.

Олексій Чупа - народився 1986-го року в м. Макіївці, Донецька область, Україна. З 2014 року проживає у Львові. Прозаїк, двомовний поет. За першою освітою філолог, за другою - хімік-технолог, до 2014 року працював на металургійному заводі. Засновник Донецького слему. Учасник великої кількості мистецьких заходів, що відбулись в 2008 – 2014 роках у Львові, Києві, Донецьку, Кривому Розі, Харкові, Гуляйполі, Бахмуті, Ужгороді, Івано-Франківську, Чернівцях. Друкувався у альманахах "Березневі коти", "Молода Республіка поетів", "Meridian Czernowitz", у часописі "ШО". Самвидавні збірки поезії: "Українсько-російський словник"(2010) та "69"(2011).
Проза:"Десять слів про вітчизну" КСД (2014), "Бомжі Донбасу" Discursus (2014).



Щоб взяти участь у курсі "Творчопис", потрібно заповнити реєстраційну анкету. Прийом заявок триває до 27 жовтня включно. Кількість місць обмежена. Кожен учасник сплачує організаційний внесок у розмірі 300 грн (у вартість входить навчання, сертифікат учасника, роздаткові матеріали тощо).

Реєстраційна анкета - http://goo.gl/4s3oe4


1-2 листопадам. Львів, Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2-А)
Подія у  Facebook: http://goo.gl/iqHEtY
Контактна особа: Ольга Гончар - 093 339 76 46, tvorchopys@gmail.com, www.facebook.com/tvorchopys


0 коментарів

Залишити коментар

avatar