20 Квітня 2024, 15:24 | Реєстрація | Вхід
/ 30 серпня: Проект від Агенції ARTPOLE - «JUST-IN-BETWEEN» (м.Тернопіль) - 12 Серпня 2014

30 серпня: Проект від Агенції ARTPOLE - «JUST-IN-BETWEEN» (м.Тернопіль)

Категорія: «Події»
Дата: 12 Серпня 2014 (Вівторок)
Час: 10:57
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 939


Фото: shutterstock.com

між війною і миром
між сходом і заходом
між літом і осінню

30 серпня, напередодні Дня шахтаря, в Тернополі зустрінуться музиканти, поети, художники, дизайнери, журналісти з Києва, Львова, Донецька, Тернополя, Алчевська, Луганська, Івано-Франківська та інших міст. 

Зараз, коли бойові дії тривають, а напруга Заходу й розпач Cходу посилюються, ця подія дуже важлива. Зустрічі, де можна обмінюватися думками й усвідомлювати, що ми — такі різні і такі особливі — живемо в одній країні, допомагають знайти спільні ідеї і пам’ятати, що війна — не самоціль, а засіб здобути нову країну. 

Формат JUST-IN-BETWEEN не розважальний, а експериментальний, пізнавальний, творчий. Тобто той, що вимагає певних зусиль — як від митців, так і від публіки — але й дає відповіді на запитання, які інколи неможливо знайти самостійно. Це одна з причин, чому від події слід також очікувати потужних проектів, що виникнуть безпосередньо під час її проведення — адже зустрічаються тут саме з метою співтворення. 

Що ж до визначеної на теперішній момент програми, упродовж доби тут буде представлено декілька мультидисциплінарних проектів, в яких об’єдналися митці з різних регіонів України. Це підготований спеціально для JUST-IN-BETWEEN перфоманс донецького музиканта Влада Креймера (That Black) і режисерки Олі Михалюк (Київ), який осмислює проблему деструктивного тиску інформаційного середовища і намагання особистості йому протистояти. Музично-поетичний діалог «Абрикоси Донбасу», побудований на основі одноіменної поеми Любові Якимчук (Луганськ-Київ), що звучить у поєднанні з імпровізаціями контрабасиста Марка Токара (Львів-Київ). Вже відомий у Тернополі SимбіоZ місцевих поетів, художників та музичних формацій, прем’єра якого відбулася у липні під час лабораторії ARTPOLE.IF, який цього разу, ймовірно, буде представлений у вигляді двох незалежних акцій з новими учасниками. 

У рамках події відбудеться відкриття виставки «ЗИМНО» відомого українського художника Мирослава Вайди. Також у публічному просторі міста буде розташовано арт-об’єкт Олега Божка, художника й ландшафтного дизайнера з Алчевська — як символ пам’яті, вдячності і єдності. 

До речі, саме в Алчевську, на Орлових ставках, де зараз лунають вибухи, відбувалися зйомки фільму «Лебедине озеро. Зона» Юрія Іллєнка, що також буде представлений у рамках JUST-IN-BETWEEN. Кінопрограму події продовжить допрем’єрний показ документального фільму Вадима Ількова про перформанс «Розділові», що створювався в травні у старовинній садибі на Луганщині митцями з Австрії, Білорусі та України. До кінопрограми увійдуть ще декілька документальних фільмів, пов’язаних із названими локацією — сходом України. 

Олександр Сушинський (куратор мистецької локації da_sein, засновник незалежного лейблу da_sein_rec., Донецьк) готує лекцію про взаємовплив та взаємозалежність історичних та артових процесів. Чергову сесію проведе імпровізаційно-шумова лабораторія на базі музичних середовищ Pincet, Хатнєграння і Субпродукт. 


*Детальний розклад та подробиці – незабаром на сторінці заходу у Facebook: https://www.facebook.com/events/1450751998531227/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar