26 Квітня 2024, 04:11 | Реєстрація | Вхід
/ 3 травня: проект «Словосад»-2014 на Грушевського (м. Київ) - 25 Квітня 2014

 3 травня: проект «Словосад»-2014 на Грушевського (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 25 Квітня 2014 (П'ятниця)
Час: 15:06
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3153





"Посадити дерево ніколи не пізно..."
Костянтин Паустовський

3 травня о 12:00, на вул. Михайла Грушевського (біля головного входу до Стадіону "Динамо"), поетами буде посаджено 12-ть дерев.

Акція, що отримала назву «Словосад», була вигадана та започаткована Літературним порталом «LITCENTR» навесні минулого року – тоді поети (Олександр Моцар, Богдана Матіяш, Мідна, Наталія Бельченко, Мирослав Лаюк, Олег Коцарев, Артем Полєжака, Світлана Поваляєва, Андрій Шадрін та Олена Герасимюк) висадили у "Лісовому масиві" столиці 10 лип серцевидних (липа з давніх часів вважалася дуже благородним деревом, бо і годувала, і лікувала, і взувала селян). 

Цьогоріч дерева проекту «Словосад» висаджуватимуться в особливій місцині, що дуже потребує оновлення - на випаленому схилі, що постраждав під час сумнозвісних революційних подій. 

Участники, словосадівці-2014: Анатолій Дністровий, Дмитро Лазуткін, Олена Степаненко, Іван Кулінський, Богдан-Олег Горобчук, Карина Тумаєва, Оксана Боровець, Лесик Панасюк, Юрко Космина, Марія Банько, Сергій Стойко, Таня-Марія Литвинюк та Заза Пауалішвілі. 

Особливим буде й сам процес посадки. Кожен із поетів заздалегідь підготує один вірш, і, перш ніж садити дерево, його зачитає. Папір, на якому записано поезу, кластиметься прямо у коріння дерев. Тож дерева підпитуватимуться у своєму зростанні справжньою поезією. Буквально - ростимуть з неї). 

Допомогають та сприяють «Словосадові» в оперативному узгожденні оргмоментів, пошуці локації, а також підтримують під час самої посадки: Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» (Генеральний Директор – Михайло Олександрович Царенко) та Київська міська державна адміністрація.

3-го травня (о 12:00) приходьте слухати вірші "поетів-словосадів" та станьте свідками створення нової «Поетичної аллеї», тепер - на Грушевського, біля головного входу до Стадіону "Динамо"

Тож вже цієї суботи, біля тої самої колонади: 
сучасна поезія та нові дерева, мистецтво та нове життя!



Увага! До проекту можуть доєднатися усі бажаючі поети, незалежно від міста проживання. Для занесення вашого поетичного дерева на мапу «Словосаду» треба:
  1. посадити дерево, встеливши йому у коріння ваш вірш;
  2. надіслати за адресою info@litcentr.in.ua лист з темою «Словосад» -2014, що має містити: а) ваше ім'я; б) назву дерева; в) точне місце посадки (адресу), г) фото із посадженим деревом. 
Створюймо всеукраїнський «Словосад»!


Дата: 3 травня 2014 (субота, 12:00).
Місце посадки: вул. Грушевського, схил біля головного входу до Стадіону "Динамо".
Організатор: Літературний портал «LITFEST» ( www.litcentr.in.ua )
Підтримка: Київська міська державна адміністрація та Комунальне об’єднання «Київзеленбуд».



"Словосад"-2013: Як це було
Фото-2013 Вконтакті: http://u.to/jpseBw |  Facebook: http://u.to/QpseBw 

 
 
 
 


Проект «Словосад» - 2013: http://litcentr.in.ua/news/2013-04-22-2596
Мапа місця посадки дерев - 2013: http://u.to/VtjZBA 


4 коментарів

avatar
Відео: 24tv. Проект "СЛОВОСАД". Поети на Грушевського читали вірші та саджали дерева. https://www.youtube.com/watch?v=Gt3Z3X-4vtY
avatar
"Словосадівська" мапа: https://www.google.com.ua/maps....4910413
avatar
СЛОВОСАД КАК СИМВОЛ: КРУГОВОРОТ ПОЭЗИИ В ПРИРОДЕ
http://artmisto.net/2014....prirode

Залишити коментар

avatar