25 Квітня 2024, 18:43 | Реєстрація | Вхід
/ 6 лютого: презентація книги Юрія Макарова "За чверть десята" (м.Рівне) - 3 Лютого 2014

6 лютого: презентація книги Юрія Макарова "За чверть десята" (м.Рівне)

Категорія: «Події»
Дата: 03 Лютого 2014 (Понеділок)
Час: 16:30
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 999



Приводом для зустрічі стане нова книга Юрія Макарова "За чверть десята", презентація якої відбудеться 6 лютого у актовій залі НУВГП (Соборна 11, 1 корпус, 4 поверх), початок – о 19:00. Модератором заходу буде поет та письменник Олександр Ірванець.

Вперше книга була представлена для українського читача на Форумі видавців у Львові. 

Словами та діями героїв роману Юрій Макаров зіштовхує два покоління: пострадянське, нереалізоване та затиснене самоцензурою – та сучасну молоду генерацію, у якої немає "гальм". 

"Якщо йдеться про фабулу, то це історія літнього чоловіка, який підбиває попередні підсумки свого життя, більша частина якого відбулася за комунізму. І звісно, що це зведення рахунків із "совком", який особисто ненавиджу" – коментує роман автор.

За сюжетом у житті головного героя – поліглота, викладача іноземних мов – починають відбуватися дивні речі: усі його ненавмисні чи навіть машинальні прокльони реалізовуються у реальності. 

"Сучасне покоління нерідко успадковує від старшого здатність замість того, щоб щось зробити, всю свою негативну енергію пускати у висловлювання. Мій герой – людина не зла і його переживання ніяк не відображаються на оточуючих людях, хоча, згідно з сюжетом, він трішки там бешкетує, починає тужити за тим, що не встиг зробити", – розповідає Макаров.

Книга буде цікава не лише для представників покоління, народженого в СРСР, а й для молодих людей, які часто не розуміють мотивації та логіки розвитку конфліктів між обома сторонами. 

На заході Юрій Макаров не обіцяє обмежуватися темою обговорення лише роману. Глядачі зможуть поспілкуватися із автором у режимі "запитання-відповідь".


Дата: 06 лютого 2014
Початок: о 19.00
Місце: НУВГП,  1 корпус (4 пов.), Соборна 11.

Придбати квитки можна за телефоном: (067) 364-53-88 – Сергій;
Напередодні заходу - 20 грн; В день заходу 30 грн.

Вконтакті: https://vk.com/makarov_rv
Інформаційні партнери заходу: МГО «Література.РВ», Літературний портал «LITFEST».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar