18 Квітня 2024, 06:58 | Реєстрація | Вхід
/ Мистецька акція до Дня спротиву окупації Криму - 27 Лютого 2023

Мистецька акція до Дня спротиву окупації Криму

Категорія: «Події»
Дата: 27 Лютого 2023 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Простір Українського ПЕН
Адреса: вул. Лук’янівська, 14а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 194


27 лютого з нагоди Дня кримського спротиву російській окупації Український ПЕН та Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим проведуть акцію «Мистецтво солідарності», присвячену журналістам та активістам, незаконно ув'язненим в окупованому Криму.

Під час події українські письменники, співаки та журналісти розповідатимуть історії та читатимуть листи незаконно ув’язнених в окупованому Криму журналістів та активістів, а митці представлять присвячені політв'язням роботи, які будуть продані на благодійному аукціоні. 
 
У заході візьмуть участь українські письменники, митці, співаки та журналісти Алім Алієв, Наріман Алієв, Мирослава Барчук, Володимир Єрмоленко, Алевтина Кахідзе, Андрій Курков, Руслана Лижичко, Юрій Макаров, Мирослав Маринович, Віталій Портников, Ірина Славінська та інші.

У рамках акції відбудеться відкриття виставки робіт, присвячених кримським політв’язням, які спеціально для акції створили українські художники Оленка Галай, Дар’я Головніна, Олена Каїнська, Алевтина Кахідзе, Катерина Козинська, Вартан Маркар’ян, Зірка Савка, Рустем Скибін та Артем Ясинський.

Виставка триватиме у Просторі ПЕН до 27 березня.

Презентовані роботи будуть продані на благодійному аукціоні, кошти з якого будуть передані фонду «Повернись живим» на збір «10 мільйонів для ПАНів з Криму» – на потреби передових авіаційних навідників 10-ї морської авіабригади ім. Ігоря Бедзая.

Акція «Мистецтво солідарності» відбудеться 27 лютого о 18:30 у Просторі ПЕН у Києві (вул. Лук’янівська, 14а). Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Організатори події: Український ПЕН, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим. Партнер події: Повернись живим.

Наразі відомо, що РФ незаконно утримує в ув’язненні на своїй та на окупованих територіях 180 громадян України, 116 з них – кримські татари. Ще донедавна політв’язнів було 182, двоє з них – Костянтин Ширінг та Джеміль Гафаров – загинули в місцях утримання в лютому 2023 року. Зі 180 незаконно ув’язнених 33 громадян — із окупованих частин Херсонщини та Запоріжжя, звідки їх незаконно перемістили до окупованого Криму.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar