16 Квітня 2024, 20:16 | Реєстрація | Вхід
/ 15 грудня: Візуальний світ Бруно Шульца (м.Київ) - 13 Грудня 2013

15 грудня: Візуальний світ Бруно Шульца (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 13 Грудня 2013 (П'ятниця)
Час: 10:46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 885



У рамках Літературного салону МК запрошуємо на зустріч з Діаною Клочко, яка покаже різні грані візуального світу Бруно Шульца, зокрема його графіку.

У своїх графіках внутрішньо він, можливо, найбільш близько стоїть до "Капрічос" Гойї. Сон розуму, вивільнена підсвідомість, розмиті рамки між уявою та реальністю — характерні ознаки, притаманні художній творчості Шульца, присутні й у роботах його сучасника Станіслава Ігнація Віткевича та цілого ряду художників експресіоністичного напрямку — Егона Шіле, Альфреда Кубіна.

Діана Клочко — мистецтвознавець, закінчила аспірантуру НАОМА. Читала в Академії курс всесвітньої історії образотворчого мистецтва (на підготовчому відділенні). Більше десяти років займається видавничою справою, створювала видавництва, авторські проекти (зокрема – альбоми про творчість Пінзеля, Ольги Рапай, Параджанова, древ`яну архітектуру Японії та України, путівники і серії перекладів), була експертом та членом жюрі конкурсів. Нагороджена Почесним званням "Заслужений працівник культури України". Відома гостям Літературного Салону за зустрічами, присвяченими Райнер Марія Рільке та Венеції, поза очі ми називаємо її всезнаючою.

Вхід вільний.

Коли: 15 грудня. Початок о 15:00.
Місце проведення: Культурно-освітній центр «Майстер Клас»
Київ, вул. Лаврська, 16А (колишня І. Мазепи, 34 - навпроти Києво-Печерської лаври)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar