19 Квітня 2024, 03:39 | Реєстрація | Вхід
/ Мальований "Ворошиловград" у вільному доступі on-line. - 7 Серпня 2012

Мальований "Ворошиловград" у вільному доступі on-line.

Категорія: «Новини»
Дата: 07 Серпня 2012 (Вівторок)
Час: 15:37
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2102



Нещодавно з ініціативи чотирьох організації з Польщі та України: Літературне угрупування СТАН (Луганськ), товариство To.pole (Краків), товариство Rita Baum (Вроцлав) та ГО «Форум видавців» (Львів) створено комікс за книжкою Сергія Жадана «Ворошиловград» польськими митцями. 


Художниками проекту стали Мартін Сурма (ілюстрації) та Артур Вабік (сценарій та консультації). Комікс вийшов невеликим накладом, тому ми вирішили помістити його on-line.

Даний проект відбувся в межах програми культурних обмінів «TANDEM: Україна – Європейський Союз – Молдова» за підтримки Європейського культурного фонду (Нідерланди) та організації MitOst (Німеччина).

Кінцевою точкою проекту став фестиваль «ARTDROME – literature&more», що відбувся 15-19 травня в Луганську. Польські автори коміксу провели майстер-класи зі створення коміксів. Також за тематикою презентованої графічної новели було створено графіті та відбувся виступ українських музичних груп.

Фінансову підтримку проекту надали Європейська Комісія (Culture programme), Польський Інститут в Києві та Луганська обласна рада.





0 коментарів

Залишити коментар

avatar