28 Березня 2024, 21:18 | Реєстрація | Вхід
/ Анастасія Москвичова: «Поетична пошта» за матеріальні конверти й головні вірші. - 7 Серпня 2012

 Анастасія Москвичова: «Поетична пошта» за матеріальні конверти й головні вірші.

Категорія: «Новини»
Дата: 07 Серпня 2012 (Вівторок)
Час: 13:41
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3488



Отримати паперового листа нині – екзотика. Особливо – якщо всередині вірші. Тим не менш, традиції листування відроджуються. Уже майже місяць діє проект «Поетична пошта». За цей час у ньому взяло участь понад п’ять сотень людей із України, Росії і Сполучених Штатів Америки. 

Про авторів і читачів, «головні вірші» і загублені листи «Читомо» спілкувалось із засновницею проекту Поліною Городиською.



On-line мапа Проекту 
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=207858306067092562424.0004c6598990a9e0c8bf3

Як організатор різних мистецьких заходів буваю у різних містах. Їхала у Сімферополь до друзів і подумала: добре було б мати можливість частіше бачитись і якось частіше спілкуватись не тільки по телефону. І взагалі від такого спілкування на згадку нічого не лишається. Увесь цей інтернет – він же нематеріальний, його не можна торкатися, переглядати, розумієш?
 
  

Взяти участь у «Поетичній пошті» можна як Автор і як Читач. Читачів більше. Співвідношення 1:3.



Подаєш заявку – і чекаєш. Читач для автора обирається випадково, серед тих, хто є в базі.





Отримати автограф, тобто лист написаний поетом від руки – цінний момент. Це раніше із автографами проблем не було. А тепер все електронне.

 

Спочатку запросили відносно відомих письменників. Маріанна Кіяновська, наприклад, одразу погодилась. Дмитро Лазуткін, Андрій Любка, Олег Коцарев, Павло Коробчук



У кожного автора є так званий «головний вірш». Найулюбленіший. З часом змінюються пріоритети і вподобання, але все одно він є. Хоча, може, завтра він буде іншим.



Із США автори були, із Росії були. Ні, не столичні. З міста Озьори та Черепівця.



Умовою для автора є, щоб вірш був українською або російською мовами. Ми спочатку побоювались, що через «мовні» перипетії в Раді виникнуть проблеми, хтось не захоче читати російські вірші, але, на щастя, поезії «мовні питання» не торкнулись.



Не всі листи, на жаль, доходять до адресатів. Реалії «Укрпошти». Якщо лист довго не можуть отримати, ми пишемо автору: «Що таке? Ваш читач хвилюється». Читач часом і справді хвилюється.



Основний момент – у виборі вірша. В очікуванні на листи. У певній інтимності спілкування Автора і Читача. Сьогодні вона майже втрачена.
 


Зазвичай надсилають свої вірші. Але був випадок, коли ділились поезією улюбленого поета. Це –Василь Симоненко. Адресат нам писав, що йому дуже сподобалось, раніше він цього вірша не бачив.



Подальшу долю листування ми не відстежуємо, але я знаю, наприклад, що так деякі автори знаходять собі колег для спілкування і взаємної критики.

  

Проект буде без термінів. Сподіваюсь, він розширюватиметься. Є плани співпрацювати з «Укрпоштою». Вони, в принципі, мали би бути зацікавлені.

Анастасія Москвичова

Джерело: "Читомо"


Проект "Поетична пошта".

Якщо ви готові надіслати листа - ви маєте надати про це звістку
на адресу проекту poetrymail@litcentr.in.ua, вказавши своє ім'я, назву міста проживання. У темі листа зазчачте: "Поетична пошта: Автор".

Якщо ви хочете отримати листа - ви надаєте своє ім'я та повну адресу проживання. Тема листа: "Поетична пошта: Читач".

Можливий також варіант статусу: "Поетична пошта: Автор/Читач".



1-го липня стартував новий культурний Проект "Поетична пошта"!
http://litcentr.in.ua/news/2012-07-02-2154


Сайт Проекту: http://litcentr.in.ua/poetry_mail/index.htm
Сторінка проекту у Facebook: http://www.facebook.com/PoetryMail
Сторінка проекту вконтакті: http://vk.com/poetry_mail

Запрошуємо переглянути on-line мапу Проекту: 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar