28 Березня 2024, 14:04 | Реєстрація | Вхід
/ Поет Василь Махно представить Україну на фестивалі “Трьох культур”. - 26 Липня 2012

Поет Василь Махно представить Україну на фестивалі “Трьох культур”.

Категорія: «Новини»
Дата: 26 Липня 2012 (Четвер)
Час: 12:38
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1168



Український поет Василь Махно, який мешкає в Нью-Йорку, представлятиме українську культуру на фестивалі "Трьох культур”, який щорічно відбувається у польському місті Лежайськ. Фестиваль пропагує культурне пограниччя, яке склалося на цих теренах протягом багатовікової історії, на яких поляки, українці та євреї мешкали поруч і пліч-о-пліч.

Він виступить у Лежайську разом із польським поетом й перекладачем Богданом Задурою на авторському читанні, котре відбудеться 8 вересня у будинку Міської бібліотеки, колишньому будинку "Просвіти”.

Спеціально до фестивалю готується до друку нова книжка перекладів Василя Махна "Дубно, біля Лежайська”, куди увійдуть вибрані вірші та есеї, в яких поєднані українські, польські та американські топоси.


Назва книжки – це назва українського села, з якого походить родина Василя Махна, яку разом із іншими мешканцями села вивезено у 1945 році до УРСР.

Цього року Василь Махно також буде учасником міжнародних фестивалів MERIDIAN CZERNOWITZ, Бруно Щульца у Дрогобичі та Форуму видавців у Львові. У рамках цих проектів буде презентовано нову книгу Махна.

Джерело: Газета.ua


0 коментарів

Залишити коментар

avatar