29 Березня 2024, 08:58 | Реєстрація | Вхід
/ У «Змаганні глюків» перемогло оповідання Олега Шинкаренка «Щелепи Пугачової» - 13 Листопада 2011

У «Змаганні глюків» перемогло оповідання Олега Шинкаренка «Щелепи Пугачової»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 13 Листопада 2011 (Неділя)
Час: 10:58
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1207



На виставці «Медвін. Книжковий світ» відбулася прозова акція українських письменників-сюрреалістів «Змагання глюків-2», на якій перемогло оповідання Олега Шинкаренка «Щелепи Пугачової».

Захід проходив під гаслом «Глюк бувають у кожного!», і на ній письменники намагалися довести, що естетика сюрреалізму взагалі дуже характерна для молодої української прози. Глядачів у цей час страшенно глючило від їхніх текстів.

У тексті Олега Шинкаренка Алла Пугачова виявилася 16-метровим монстром, на якого перетворилася після розвалу Радянського Союзу. Після того, як в судомах її тіла загинув Філіп Кіркоров, російський президент Володимир Путін змушений був призначити нового чоловіка для національної святині. Цей сюжет вибився у лідери на вільному і відкритому голосуванні глядачів.

Артем Захарченко

Сашко Стусенко

Друге місце отримав Сашко Стусенко за оповідання про викладача, який одного разу побачив буденну реальність третім оком, що не встигло закритися після нічного сну. Третє - Марина Соколян з текстом, у якому мандрували Він, Вона і Воно.

Модератор та авторі ідеї заходу Артем Захарченко запевнив: «Молода українська проза довго шукала свою питому стилістику, аж поки та сама не знайшлася. У багатьох із нас у творах є естетика сюрреалізму, яку, правда, дехто вважає ближчою до абсурдизму. Це недаремно».
Це вже друга акція під брендом «Змагання глюків». На першій, у вересні під час «Форуму видавців у Львові», переміг Сашко Стусенко.

На фото вгорі: Олег Шинкаренко
Джерело: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar