19 Квітня 2024, 06:35 | Реєстрація | Вхід
/ 8 жовтня: Триває набір слухачів на Семінар з поетичного слему (м. Київ) - 2 Жовтня 2011

8 жовтня: Триває набір слухачів на Семінар з поетичного слему (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 02 Жовтня 2011 (Неділя)
Час: 13:53
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1277



Семінар з поетичного слему відбудеться в рамках проекту «Вірші у Метро» 8 жовтня з 10:00 до14:00 години. Участь у семінарі безкоштовна.
 
Для того, щоби взяти участь у майстер-класі потрібно надіслати коротку заявку англійською мовою на workshops@poetryfrompoland.com. Cемінар з поетичного слему ведуть польські поети-театрали Войтек Ціхонь і Ґжеґож Брушевський, порозумітися допомагає український поет та перекладач Андрій Бондар.  

Свіжоздобуті знання того ж дня увечері можна буде застросувати, взявши участь в Відкритому поетичному слем-турнірі за участі польських та українських поетів: Вероніки Левандовської, Войцєха Ціхоня, Ґжеґожа Брушевського, Богдана Пясецького, Андрія Любки, Павла Коробчука, Ірини Шувалової. Модератор, слем-майстер – Андрій Бондар. Турнір відбудеться 8 жовтня о 20:00, Фестиваль-ресторація Диван, пл. Бессарабська, 2. 

Кампанія  «Вірші у Метро» постала з ініціативи Інституту Книги в Варшаві та Британської Ради. Натхненням для Віршів в Метро були подібні проекти такого типу, які відбувалися в Дубліні, Парижі, Нью-Йорку, Барселоні, Стокгольмі, Штутґарді і Москві, а перш за все проект Poems on the Underground, який з 1986 року циклічно відбувається в Лондоні. Кампанія відбувається з нагоди польського головування в Євросоюзі. Почесний патронат: Президент Варшави Ганна Ґронкєвич-Вальц, Міністр Закордонних справ Радослав Сікорський. Партнери з Польщі: департамент промоції міста Варшави, Інститут Адама Міцкевича, Польський Інститут у Києві , Польський Інститут Культури в Лондоні, Посольство Польщі в Лондоні, Посольство Польщі в Парижі, Посольство Польщі в Мадриді, Посольство Польщі в Пекіні, Посольство Польщі в Токіо, Єврокомісія, а також Міністерство культури і національної спадщини РП. Місцеві партнери: Київська міська держадміністрація, Київський метрополітен, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, ФК «Динамо», Книгарня «Є», Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz та Фестиваль-ресторація "Диван”.

Головною метою кампанії «Вірші у Метро» є популяризація сучасної поезії шляхом її презентації в метро і міському просторі. Ядром цього проекту є експозиції віршів у столичному метрополітені - 30 віршів 30 сучасних польських поетів – від класиків: Чеслав Мілош, Віслава Шимборська, Тадеуш Ружевич, Збіґнєв Герберт - до талановитої молоді: Яцек Денель, Кшиштоф Сівчик та інших. Одночасно з простором метро, вірші з’явилися і на вулицях Києва: поезії Чеслава Мілоша в перекладах Остапа Сливинського, розташовані на стінах стадіону "Динамо”, прикрасили одну з алей Маріїнського парку, а поезії інших польських авторів – алею між Червоним корпусом Університету та Ботанічним садом. Окрім того, організатори планують відео-флешмоб із мешканцями міста, котрий триватиме у мережі і після того, як проект пересунеться з Києва далі. 

Більш детальну інформацію про проекти «Вірші у Метро» та фестиваль SpokenWord on Tour і їх учасників можна знайти на інтернет-сайтаі  http://www.poetryfrompoland.com/

Джерело: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar