28 Березня 2024, 11:58 | Реєстрація | Вхід
/ Міністр культури не знає, як правильно вимовляється прізвище Подерв´янського - 2 Липня 2010

Міністр культури не знає, як правильно вимовляється прізвище Подерв´янського

Категорія: «Новини»
Дата: 02 Липня 2010 (П'ятниця)
Час: 17:35
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1469


Міністр культури й туризму України Михайло Кулиняк заявляє, що завжди готовий до зустрічі з «вільними художниками, але це культура, яка сьогодні дає собі раду».

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції в Києві за сто днів роботи міністерства.

«Ми митців збираємо постійно. Збираємо керівників національних колективів, цирків, профспілок. Наприклад, сьогодні в нас нарад з керівниками навчальних закладів», – сказав міністр.

На запитання кореспондента УНІАН, чи не збирається міністр зустрітися з провідними митцями, щоб обговорити проблеми культури, оскільки деякі з них, зокрема Олег Скрипка, Лесь Подерв´янський називають саме міністерство «архаїчним», а міністра - «нікому невідомим мужиком», він відповів: «Розумієте, Олег Скрипка не належить до сфери управління Міністерства культури. Ви можете назвати це архаїзмом, Бог з ним, але я не можу, наприклад, сказати герою України пану Вантуху: «Знаєте, Мирославе Михайловичу, у вас є багато проблем, але мені треба зустрітися з Лесем Подеревлянським (міністр кілька разів неправильно називав прізвище відомого українського митця - УНІАН) і Олегом Скрипкою, а потім я зустрінуся з вами». Я цього поки зробити не можу».

«Я з ними обов’язково зустрінуся, але зараз треба вирішити питання, які в сфері культури, колективів, які належать до управління Міністерства культури», – сказав Кулиняк.

Міністр зізнається, що теж колись працював у колективі, грав народну музику, «й також не знав, хто в нас міністр культури. І це нормально», – вважає він.

Водночас заступниця міністра Ольга Бенч додала, що коли Олег Скрипка отримував дотацію на фестиваль "Країна мрій", то не називав міністерство архаїчним, а коли його народ просить виступити, то Міністерство культури не в змозі оплатити гонорар, який хоче він.

«Передайте Скрипці, – попросила заступниця міністра, - що він інтерпретує на основі народних канонів і народних традицій, за які народ ніколи гроші не брав, і якщо він хоче розвивати молодь і народ, то нехай не просить у Мінкульту такий гонорар, який держава не може сплатити. А Подерев’янському передайте, що Міністерство культури опікується класичними віковічними традиціями, а він ще поки до такої не входить».

Інформація: УНІАН


Фото: tour-cn.com.ua 



1 коментарів

avatar
Кто же, и когда, изменит эту парадигму? ссср какое-то, чесслово! вековечные традиции бдят, а настоящего, живого культурного процесса не замечают вовсе... Я не поклонник Подеревьянского, но факт есть факт - он деятель. На сегодня, именно поп-арт - знак эпохи. Впрочем, что тут говорить - они бабло пилят, что им до культуры.

Залишити коментар

avatar