29 Березня 2024, 11:25 | Реєстрація | Вхід
/ У Львові засновано «Етноклуб Набутків» - 29 Березня 2010

У Львові засновано «Етноклуб Набутків»

Категорія: «Новини»
Дата: 29 Березня 2010 (Понеділок)
Час: 18:04
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1114


Музиканти, дослідники та шанувальники етнічної культури у Львові об’єдналися в «Етноклуб Набутків» задля пропагування народної музики і творення сучасного етнозвуччя.

До діяльності клубу належатимуть зустрічі з майстрами та виконавцями,  перегляди фільмів, відеоматеріалів з експедицій, ініціатива музичних проектів, майстер-класи з виготовлення та гри на давніх музичних інструментах.

Етноклуб визначає свої засади так: «Духовним підґрунтям є музика нашого коріння – одвічне звучання, яке пульсує в наших жилах, ритм який відбивають в танці наші ступні, серця та долоні».

Серед засновників клубу: Остап Костюк – гуцульська капела «БАЙ», Юрко ВовкоГон – МО «Дзиґа», Ростик Татомир – фолькбенд «Бурдон», Уляна Горбачевська – «Майстерня Пісні» та Олег Гнатів – гурт «Перкалаба». Клуб створено з ініціативи мистецького об’єднання «Дзиґа».

«Нам тішать душу забави, данцовні, вечорниці, балюнки, храми –  традиційні закони організації свята. Спів – для комунікації із Всесвітом. Трембіта, замість мобільного і дримба, замість Інтернету» – підсумовується у відозві клубу.

Набутки з нагоди врочистого відкриття Клубу заплановано на Великдень у Шевченківськіському Гаю.

Здибанки Клубу відбуватимуться щовівторока о 19 год. у арт-кав’ярні «Квартира 35»  (вул. Вірменська, 35, «Дзиґа», 2-ий поверх)

Перша здибанка – Чистий Вівторок, 4 квітня.

Источник: Буквоїд



0 коментарів

Залишити коментар

avatar