28 Березня 2024, 18:11 | Реєстрація | Вхід

Вперше в історії: Національний стенд України представлено на Лондонському книжковому ярмарку

Дода_ла: pole_55 12 Березня 2019 о 11:45 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 16466
Матеріал підготува_ла: Український інститут книги | Зображення: УІК


Український стенд офіційно буде представлено на 48-му Лондонському книжковому ярмарку з 12 по 14 березня. Організатором стенду виступає команда Українського інституту книги спільно з Міністерством культури. 

Українські книжки буде презентовано у Лондоні після успішних перемовин між Міністром культури Євгеном Нищуком та директоркою London Book Fair Джекс Томас, яка минулого року побувала в Києві на запрошення Інституту книги. 


Спеціальними гостями української програми у Лондоні стануть художники Романа Романишин та Андрій Лесів — арт-студія "Аґрафка” (переможці премії Bologna Ragazzi Award 2018 та бронзові призери The Best Book Design from all over the World 2019). Їхні роботи покажуть у "Галереї ілюстраторів”, де експонуються найкращі мистецькі твори світових книжкових художників. Ілюстрації з їхньої книжки "Stars and Poppy Seeds”, яку у 2019 році опублікувало британське видавництво "Tate”, стануть візуальною основою національного стенду.

"Для країни життєво необхідно бути представленою на головних культурних подіях світу, серед яких, безумовно, є Лондонський книжковий ярмарок. Для нас особисто ця участь надзвичайно важлива. Ми переконані, що такі активні контакти між УІК та провідними європейськими книжковими фестивалями стануть потужним імпульсом для подальшої співпраці, нових проектів, нових книг і перекладів,” – коментують участь у ярмарку Романа Романишин та Андрій Лесів.

Про український книжковий ринок міжнародній спільноті розповість Антон Мартинов — співвласник видавництва "Наш Формат”. Він зверне увагу на особливості книговидання в Україні та про розвиток українського ринку в умовах соціальної турбулентності.


На ярмарку Україну представлять 12 видавництв: А-ба-ба-га-ла-ма-га, Видавництво Старого Лева, Наш Формат, Астра, BOOK CHEF, Фонтан казок, Каламар, КМ-Букс, Magenta, Nebo BookLab, Ранок, Самміт-книга. Крім того, свої книжки на стенді покаже Інститут національної пам’яті та організація "Українсько-єврейська зустріч”. Також буде презентовано англомовну книгу-мандріку Україної від видавництва Книголав.

Команда Українського інституту книги буде інформувати вас про всі оновлення і надсилатиме фото й відео з ярмарку. Стежте за нашими соцмережами — Facebook та Instagram, щоб першими дізнаватися про новини. 

0 коментарів

Залишити коментар

avatar