26 Квітня 2024, 00:51 | Реєстрація | Вхід

Літцентр долучився до Вишеградської літературної премії Східного партнерства

Дода_ла: pole_55 24 Травня 2018 о 11:29 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 5799
Матеріал підготува_ла: Ірина Забіяка | Зображення: veapla.eu


Цього року ГО «Український літературний центр» (ULC) став партнером Вишеградської літературної премії Східного партнерства. Цей проект представляє центральноєвропейським читачам авторів поезії, прози і літератури факту з країн Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна).

Мета проекту – створити платформу для співпраці між інтелектуалами, які діють на літературному полі пострадянського простору та в країнах Вишеградської четвірки, підтримати відомі постаті культури та ідею свободи літературної творчості. 

У рамках проекту створюється база даних авторів, літературних часописів, видавництв, літературних премій, фестивалів, конкурсів та подій літературного життя у країнах Східного партнерства.

ULC, в особі координаторки напрямку Ірини Забіяки, виступає одним із експертів Вишеградської літературної премії Східного партнерства, яку минулого року було присуджено Софії Андрухович за роман «Фелікс Австрія». Наразі триває висунення номінантів та робота експертних груп. Більше про премію за посиланням: http://veapla.eu/.

Підтримку премії надає Вишеградський фонд. VEPLA Project supported by Visegrad fund.

Visegrad Eastern Partnership Literary Award: veapla.eu | Visegrad Fund: visegradfund.org

0 коментарів

Залишити коментар

avatar