28 Квітня 2024, 03:50 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки віршів Дмитра Лазуткіна «Артерія» - 18 Грудня 2018

Презентація збірки віршів Дмитра Лазуткіна «Артерія»

Категорія: «Події»
Дата: 18 Грудня 2018 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 877


Харківcька Книгарня «Є» спільно з «Видавництвом Старого Лева» запрошують на презентацію книги Дмитра Лазуткіна «Артерія». Подія відбудеться 18 грудня, початок — о 18.30. Модераторка — Олена Рибка. Вхід вільний.

«Артерія» — поетична книжка відомого поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна. Його вірші — це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка. 

«Це головна моя книга, найбільш повна і важлива на сьогоднішній день, розповів Дмитро. - До того ж, «Артерія» є живою — її можна читати і слухати водночас. Іноді здаватиметься, що слова пульсують, розриваючи тонку матерію світу, а згодом — поєднуються у енергетичних потоках: ніжність змішується з ненавистю, кров з глиною, а війна, що насувається ззовні - з коханням, що росте зсередини, зрозуміле й легке перемелюється у хаотичну матерію, але згодом знаходить нову форму існування. В останньому розділі логічні конструкції розсипаються і утворюють колаж, схожий на малюнки божевільного, втім наскрізною залишається любов — з її ледве помітними, але невідворотними вібраціями».

У «Артерії» зібрані тексти Дмитра Лазуткіна написані з 2011 й донині. Текстову частину збірки доповнили яскраві креативні ілюстрації одеського дизайнера Євгена Величева та qr-
коди, додані до віршів: 

«Приємно, що книга є інтерактивною, — каже автор. — Читач завжди матиме нагоду піти трохи далі у розумінні й відчутті тексту, бо за допомогою смартфону і qr-коду можна почути авторське виконання віршів. А полюбити книгу очима спонукають прекрасні ілюстрацій Євгена Величева».


Дмитро Лазуткін — поет, журналіст, телеведучий. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим програми «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому Національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Народився й мешкає у Києві. Автор низки поетичних збірок, серед який «Дахи» (2003), «Солодощі для плазунів» (2005), «Набиті травою священні корови» (2006), «Бензин» (2008), «Добрі пісні про поганих дівчат» (2012), «Колядки і вальси» (2014), «Червона книга» (2015), «Паприка грез» (2006), «Артерія» (2018).


Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar