19 Квітня 2024, 06:52 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману Мирослава Лаюка «Баборня» у Харкові - 4 Листопада 2016

Презентація роману Мирослава Лаюка «Баборня» у Харкові

Категорія: «Події»
Дата: 04 Листопада 2016 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1100


Харківська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію роману Мирослава Лаюка «Баборня», яка відбудеться 4 листопада. Початок — о 18.30. Модератор — Ростислав Мельників.

«Героїня роману «Баборня», вчителька біології, дружина підполковника, на початку 70-х досить п’яна, ледве тримаючись на підборах, танцює в ресторані «Карпатські легенди» під пісні Софії Ротару, смакує ведмежі відбивні, розривається між чоловіком і коханцем, зовсім не зважаючи на брудні й бурхливі потоки історії, які течуть десь зовсім поряд, збиваючи з ніг живих, змиваючи кров винних і невинних, розмочуючи й знову заражаючи старі рани, — розповідає про свій роман Мирослав Лаюк. — Це намагання препарувати, ніби ропуху, життя однієї людини, цієї майже звичайної жінки з того покоління, яке сформувало наше непевне теперішнє, нашу державу такою, якою вона є. Проблематичною виглядає можливість співчуття до такого персонажа. Найгірше, що я побачив у цім розрізі – це відсутність життя, це ряди самообманів, самоповторів, ряди ілюзій, які звикли називати сутністю. І все це моя героїня усвідомлює на 71-му році життя. З одного боку, це роман про згаяне «життя». Але тільки глибше дослідження тих пунктів, за які нібито так легко судити, всієї нудотності буднів і мерзенної лицемірності свят, коли бачиш це життя зсередини, коли мусиш прожити життям героя, – дозволяють дати цій людині шанс. Тому цей роман – і про останню можливість виправитися. Чи скористається нею героїня?».


Мирослав Лаюк — поет, прозаїк, драматург. Народився в 1990 році на Прикарпатті. Закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія», навчається на PhD-програмі «Філософія і література» цього ж університету. Автор поетичних книжок «Осоте!» (Київ: Смолоскип, 2013), «Метрофобія» (Львів: Видавництво Старого Лева, 2015). Лауреат премій «Літакцент року», «Смолоскип», «Коронація слова» тощо. Вірші Мирослава опубліковані англійською, азербайджанською, вірменською, литовською, польською, російською, чеською та іншими мовами.


Харківська Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей». Тел.: (057) 731-59-49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar