26 Квітня 2024, 16:14 | Реєстрація | Вхід
/ Ярослав Тинченко | «Лицарі Зимових походів» | Київ - 14 Листопада 2017

Ярослав Тинченко | «Лицарі Зимових походів» | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 14 Листопада 2017 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 910


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на розмову з істориком Ярославом Тинченком «5 тисяч імен: пролог до створення багатомільйонної бази даних «Козацька Україна XVII ст. – 1920-х рр.» з нагоди виходу книжки «Лицарі Зимових походів. 1919—1922 рр.», яка відбудеться 14 листопада. Початок – о 18.30.

Розмова з істориком Ярославом Тинченком обертатиметься навколо постатей активних учасників боротьби за незалежність України впродовж кінця 1919 – 1922 років. У новій книжці історика разом з висвітленням докладної історії Першого та Другого Зимових походів Армії Української Народної Республіки змальовується доля багатьох учасників цих знакових подій. Після розбиття Партизансько-повстанської армії під Базаром у листопаді 1921 року боротьба не припинилась: вцілілі воїни організували нове військо – Волинську повстанську армію, яка з підпілля гідно протистояла радянській владі у 1922 році. Попри те, що Ю. Тютюнник та деякі його побратими повернулись до Радянської України, для більшовиків вони залишились небажаним елементом, і дуже скоро всі були знищені.


У розмові згадуватимуться архівні джерела, що у переважній більшості вперше вводяться в науковий облік. Це, передусім, документи з архівно-слідчих справ репресованих українських вояків (Галузевий державний архів СБУ), радянські оперативні звіти з Російського державного військового архіву (РГВА), численні матеріали Центрального державного архіву вищих органів влади та управління в Україні. Окремо Ярослав Тинченко торкнеться списків учасників Першого та Другого Зимових походів, Волинської повстанської армії та ін. Для зручності роботи зі списками складено іменний покажчик – близько 5 тисяч прізвищ.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar