28 Березня 2024, 12:29 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Вільяма Ґеддіса «Агапе агов» - 30 Листопада 2016

Презентація книжки Вільяма Ґеддіса «Агапе агов»

Категорія: «Події»
Дата: 30 Листопада 2016 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1333


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжки американського постмодерніста Вільяма Ґеддіса «Агапе агов». Захід відбудеться 30 листопада. Початок — о 18.30. Учасники презентації — перекладач Максим Нестелєєв і директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків. Модератор — редактор видавництва «Темпора» Богдана Романцова.

Вільям Ґеддіс — один із перших постмодерністів, що кардинально змінив уявлення про жанр роману в літературі США, по-різному вплинувши на таких митців, як Томас Пінчон, Дон Делілло, Девід Фостер Воллес і Кормак Маккарті. «Агапе агов» — останній твір «Містера Складного», як назвав його колега й учень Джонатан Франзен. Це передсмертний монолог митця, химерний лабіринт цитат, авторського синтаксису та непогамованого інтересу до світу, де «все видиме затоплює ентропія».


Ґеддіс, який читав в університеті курс «Література провалу», в «Агапе агов» пише про власну невдачу: неспроможність завершити вимріяний нон-фікшн про механічне піаніно. Автор розмірковує про Платона, Ґьоте, Достоєвського, Ніцше, Гейзингу та «мертвих білих хлопців», поруч із якими він невдовзі опиниться на одній полиці. Останній твір Ґеддіса своєрідно завершує постмодерне ХХ століття полемікою з Джеймсом Джойсом, який його розпочав. Тож запрошуємо читачів поблукати закамарками помережаного словами лабіринту Вільяма Ґеддіса.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar