29 Квітня 2024, 21:23 | Реєстрація | Вхід
/ Мистецький фестиваль БойчукFest 2023 - 13 Вересня 2023

Мистецький фестиваль БойчукFest 2023

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 13 Вересня 2023 (Середа)
Час: 10:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Київська державна Академія декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. Михайла Бойчука
Адреса: вул. Михайла Бойчука, 32
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 338


12 та 13 вересня у Києві відбудеться новий мистецький фестиваль з глибокими традиціями – БойчукFest. Поєднуючи сучасне українське мистецтво, різноманітні безкоштовні майстер-класи від фахових майстрів, лекторії з українського мистецтва, кінопокази, театральну та поетичну сцени, фестиваль покликаний стати важливим містком між сучасністю та традиційною українською культурою. 

На фестивалі буде представлено сучасне українське мистецтво, і не лише станкове: окрім виставок картин та графіки, експонуватимуться зразки сучасного ткацтва, вишивки, костюма, художньої кераміки, дерев’яної скульптури, виробів з металу, і творів дизайну. Протягом усіх днів фестивалю відбуватимуться безкоштовні майстер-класи для всіх охочих: «Гончарне коло», «Створення живої акварельної роботи, скетчінг, «Розпис традиційних українських пряників», «Мозаїка», «Вітраж», «Вишивка листівок» тощо. 

БойчукFest відбуватиметься на локаціях Київської державної Академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. Михайла Бойчука, за адресою: вул. Михайла Бойчука, 32. Буде задіяно все приміщення Академії: для майстер-класів виділені майстерні, коридори правлять за місце для експозиції разом із виставковими залами, затишний дворик пристосовано до проведення ярмарку художніх ремесел. 

«В Академії Бойчука ми нині як ніколи чітко усвідомлюємо актуальний запит українців на глибоко національно закорінене мистецтво та дизайн. Кризовий час гартує націю, і творчість бойчуківців нині – ще один затребуваний вектор пошуку та розвитку національного стилю, поряд із народним мистецтвом, бароко, українським авангардом в цілому тощо. Наш фестиваль покликаний показати, що синтетичні підходи бойчуківців, їхні мистецькі принципи та надбання – актуальні, вони мають відгомін в сучасній творчості. Переконана, що БойчукFest може зацікавити багатьох українців», – коментує Олена Осадча, ректорка Академії ім. М. Бойчука (КДАДПМД). 

Відтак, виставки та заходи об’єднані в два магістральні проєкти. "Повернення Криму” – проєкт, що включає в себе виставку кримськотатарського мистецтва, персональні виставки Андрія Дудченка «Фігури», показ двох кінострічок «12 міфів про Крим» від Гульнари Абдулаєвої та цілу низку інших заходів. "Повернення українського монументалізму” – передбачає проведення однойменної виставки, лекції, покази кінострічок та театральної вистави про життя і творчість Михайла Бойчука «Плід самого себе». 

Крім того, в одному з виставкових залів Академії відбувається виставка до 90-ліття видатного українського майстра шрифтового мистецтва Василя Чебаника та запланована авторська екскурсія виставкою, а у Художньому салоні Академії експонуватиметься мілітарне декоративно-ужиткове мистецтво Юрія Дідовця – виставка «Ультрамарин». 

Завершуватимуть щоденну програму фестивалю поетичні читання, присвячені творчості митців Розстріляного Відродження на теми кохання та війни. Знані українські поети та поетки Михайло Жаржайло, Богуслав Поляк, Елла Євтушенко, Карина Тумаєва, Богдан-Олег Горобчук та інші представлять гостро актуальну нині творчість 100-річної давнини: вірші Майка Йогансена, Михайла Семенка, Валер’яна Поліщука та інших. 

Перший БойчукFest відбудеться 12–13  вересня на території Академії за адресою:  місто Київ, вулиця М. Бойчука, 32. Відкриття відбудеться 12 вересня о 10:00, після чого розпочнуться майстер-класи та стартує загальна програма фестивалю. Детальніша інформація в події фестивалю у Facebook. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar