01 Травня 2024, 20:54 | Реєстрація | Вхід
/ Шевченківська премія. Церемонія нагородження - 19 Серпня 2023

Шевченківська премія. Церемонія нагородження

Категорія: «Події»
Дата: 19 Серпня 2023 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: Акредитація
Місто: Борордянка
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 204


19 серпня (субота) у місті Бородянка (Київська область) відбудеться церемонія нагородження Національною премією України ім. Т.Шевченка. 

Місце для заходу обрано не випадково. Навесні 2022 Київщина пережила велику кількість драматичних подій: окупацію російськими військами, численні воєнні злочини, масові руйнування. Водночас, саме Бородянка стала своєрідним символом незламності з її шафкою та майоліковим півником, які «тримаються, як і ми всі». А також пам’ятником Тарасу Шевченку, розстріляним, але непереможним. 

«З самого початку повномасштабної війни, яку розпочала рф, ми з побратимами мали честь стати на захист Київщини. Працювали саме тут – Ірпінь, Буча, Гостомель, Стоянка і Бородянка. У перші дні після звільнення від окупантів, до міста приїхали волонтери, що символічно забинтували голову Тарасу Григоровичу. Журналісти світових ЗМІ, що працювали тоді поруч, лише розводили руками «Ці українці – неймовірні» – згадує Євген Нищук Голова Національної Премії України ім. Т.Шевченка, військовослужбовець ЗСУ.

Цьогорічне нагородження – не традиційна велика урочиста церемонія, а, з огляду на сучасні реалії військово часу, аскетична, проте в чині незламності. У заході візьмуть участь Національний заслужнений академічний український народний хор  України ім. Г. Верьовки, актор Олексій Паламаренко, гурти «Тельнюк: Сестри» та «Хорея козацька» – лауреати цьогорічної Шевченківської Премії. 

Точний час та місце будуть оголошені додатково.

Довідково: 
Національна премія України імені Тараса Шевченка, або Шевченківська премія – державна нагорода України, заснована у 1961 році. Вручається за вагомий внесок у розвиток культури й мистецтва.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar