19 Квітня 2024, 13:44 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний конкурс видавництва «Смолоскип» 2023 - 31 Грудня 2023

Літературний конкурс видавництва «Смолоскип» 2023

Категорія: «Конкурси»
Дата: 31 Грудня 2023 (Неділя)
Час: 01:00
Вартість: 300 грн.
Місто: Україна
Рейтинг: 3.4
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 8527


УМОВИ УЧАСТІ В ЛІТЕРАТУРНОМУ КОНКУРСІ ВИДАВНИЦТВА «СМОЛОСКИП»

Від 1993 року видавництво «Смолоскип» проводить конкурс для молодих українських літераторів. В конкурсі перемагали відомі зараз автори та авторки Софія Андрухович, Сергій Жадан, Маріанна Кіяновська, Андрій Кокотюха, Олег Коцарев, Дмитро Лазуткін, Мирослав Лаюк, Тарас Прохасько, Мар’яна Савка, Ірина Шувалова та багато інших.

Конкурс проводимо у трьох номінаціях: поезія (вік учасників: від 18 до 35 років), проза та есеїстика (від 18 до 40). На конкурс приймаємо раніше не публіковані твори, написані українською мовою.

ПРАВИЛА ПОДАЧІ РУКОПИСУ

Твори подають на розгляд журі від 1 вересня до 31 грудня кожного року. Рукопис обов’язково надсилають у роздрукованому вигляді на адресу: Київ 04071, вул. Межигірська, 21 (простим або рекомендованим листом; в разі, якщо ваш рукопис надіслано посилкою – обов’язково повідомте номер поштового відправлення секретарю видавництва за телефоном 044 425 2393). Для гарантованого отримання можна надсилати Новою поштою з доставкою до дверей. Також рукопис обов’язково дублюється на електронну адресу: konkurs.smoloskyp@gmail.com.

Рукописи слід надсилати на конкурс в одному примірнику. Обсяг поетичної збірки – не менше 50 сторінок, обсяг прози та есеїстики – не менше 100 сторінок. Кегль рукопису 12 або 14, інтервал 1 або 1,5.

Журі не розглядає твори лауреатів І і II ступеня конкурсу видавництва «Смолоскип» попередніх років, а також може дискваліфікувати твори, які (1) мають антиукраїнський характер, (2) антирелігійне, шовіністичне або ксенофобне спрямування, (3) порнографічні твори та твори, в яких вживають нецензурну лексику.

Разом з рукописом на окремому аркуші надсилають коротку автобіографію, телефон та електронну адресу, а також додають довільне фото. Видавництво передає журі рукописи без зазначення авторства, тексти не повертаємо і публічно не рецензуємо.

СТАРТОВИЙ ВНЕСОК

Участь у конкурсі можлива лише за умови сплати добровільного благодійного внеску від 300 грн. Обсяг внеску не впливає на результати конкурсу. Кошти слід перераховувати МБФ "Смолоскип”.

Реквізити для перерахунку коштів:
Одержувач платежу:
Найменування організації: Благодійна організація Міжнародний Благодійний фонд «Смолоскип»
Код отримувача: 20062049
Назва банку: АТ «Райффайзен банк «АВАЛЬ»
Рахунок отримувача у форматі IBAN: UA673808050000000026008105121
Валюта: гривня
Код банку (МФО): 380805

При оплаті обов’язково вказуйте наступне призначення платежу: "Благодійний внесок на діяльність фонду від ПІБ”. Квитанцію про благодійний внесок просимо надсилати разом з рукописом.

Звертаємо вашу увагу, що благодійні внески не підлягають поверненню та повністю або частково можуть бути використаними на інші статутні цілі.

РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ

Підсумки конкурсу оголошують у квітні-травні наступного від подачі року.

Лауреат чи лауреатка диплому І ступеня отримує грошову винагороду в обсязі 10 000 грн.

Твори лауреатів І і II ступеня видавництво публікує окремими книжками. Окрім того, щороку за підсумками конкурсу з’являтиметься друком антологія, куди увійдуть твори лауреатів І, ІІ, ІІІ ступеня та заохочувальних відзнак.

Лауреати всіх ступенів отримують книги у подарунок.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Подаючи рукопис на літературний конкурс видавництва «Смолоскип», ви тим самим надаєте право вмістити один або кілька своїх текстів чи частину вашого тексту в щорічній конкурсній антології видавництва «Смолоскип». Зазначення авторства при цьому є обов’язковим.


2 коментарів

avatar
Який жанр?
avatar
здається, організатори не впроваджують жанрових обмежень: http://www.smoloskyp.org.ua/umovy-uchasti/

Залишити коментар

avatar