29 Березня 2024, 13:37 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс на здобуття Премії імені Юрія Шевельова 2022 - 15 Жовтня 2022

Конкурс на здобуття Премії імені Юрія Шевельова 2022

Категорія: «Конкурси»
Дата: 14 Жовтня 2022 (П'ятниця)
Час: 23:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 669


Український ПЕН оголошує конкурс на здобуття Премії імені Юрія Шевельова за найкращу українську книжку есеїстики 2022 року.

За умовами Премії, запропонувати кандидатів можуть українські та іноземні культурні інституції, видавництва, наукові центри, творчі обʼєднання і приватні особи. До розгляду приймаються художні або наукові есеї українських авторів (нон-фікшн), опубліковані в паперовому вигляді (книжка, збірка) протягом 2022 року. Звертаємо увагу, що кожен твір може брати участь у конкурсі на здобуття Премії лише один раз.

Зголошення включає в себе:

1. Заповнену електронну форму: https://bit.ly/3Rv52D2
2. Два паперові примірники книжки (потрібно надіслати на відділення Нової пошти № 308 у Києві, отримувач – Максим Ситніков, 0956189904)

Кінцевий термін подання заявок – 15 жовтня 2022 року.



Премія імені Юрія Шевельова була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику. Нагорода носить імʼя Юрія Шевельова, який започаткував модерну українську есеїстику, та відзначає внесок у невідʼємні для цього жанру цінності: незалежність думки та витонченість стилю. До розгляду приймаються художні або наукові есеї українських авторів, опубліковані в паперовому вигляді протягом календарного року.

Лауреатами Премії минулих років стали Тарас Прохасько ("Одної і тої самої"), Андрій Портнов ("Історії для домашнього вжитку"), Костянтин Москалець ("Сполохи"), Олександр Бойченко ("Більше/менше"), Вахтанґ Кебуладзе ("Чарунки долі"), Андрій Любка ("Саудаде"), Володимир Єрмоленко ("Плинні ідеології"), Діана Клочко ("65 українських шедеврів. Визнані й неявні"), Тарас Лютий ("Культура принад і спротиву") та Андрій Бондар ("Ласощі для Медора").

Вручення Премії відбувається щороку в Києві в день народження Юрія Шевельова – 17 грудня.

Засновники Премії: Український ПЕН, Києво-Могилянська Бізнес-Школа, видавництво "Дух і Літера", Центр юдаїки та Український науковий інститут Гарвардського університету.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar