25 Квітня 2024, 17:35 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Олександра Демарьова «Ліс рук» - 22 Липня 2022

Презентація книжки Олександра Демарьова «Ліс рук»

Категорія: «Події»
Дата: 22 Липня 2022 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня-кав’ярня «Сенс»
Адреса: Микільський провулок, 1/25
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 248


22 липня о 18:30 відбудеться презентація книжки Олександра Демарьова «Ліс рук» у книгарні-кав'ярні «Сенс». Модерує презентацію редакторка книжки Анастасія Бідонько


Завуч київської альтернативної школи і молодий письменник Олександр Демарьов видав книгу про свій досвід роботи у школі, де діти звертаються до старших на «ти», самі роздають їжу і прибирають, проводять зібрання, влаштовують творчі вечори й змагання, випускають газети, а вчителі (половина з яких — молоді чоловіки) влаштовують кіно- й літературні гуртки та походи. Кошти на видання було зібрано на платформі «Спільнокошт».

У книзі автор розкриває, критикує та намагається розвинути феномен «альтернативності» середньої освіти, посилаючись, окрім власного, на досвід найвідоміших світових альтернативних навчальних закладів, зокрема, школу Summerhill у Великобританії. Це чи не перша українська книжка про альтернативну освіту, яка з кожним роком набуває більших масштабів, але досі мало ким аналізувалась.

«Під час війни як ніколи важливо вміти виховувати. Не абияк, а розумно, щоб і наше майбутнє було розумним. Не можна покладатись на «якось воно буде», бо така стихійна педагогіка не призводить ні до чого хорошого. На плечах педагогів і батьків сьогодні лежить велика відповідальність: виховувати зі знанням справи, з висоти всієї педагогічної культури, щоб вдавалось якнайкраще. Ця робота складна тим, що вихованню треба постійно вчитися», — коментує Олександр Демарьов.

У книзі дотепно й критично розкрито шлях зародження, розвитку та розквіту школи, де все базується на самоорганізації учнів та принципі «жити, а не готуватися до життя». Цей досвід може стати в пригоді вчителям шкіл будь-якого ґатунку, батькам та всім, хто хоче виховувати розумно.

Замовити книгу «Ліс рук. Картини з життя звичайної альтернативної школи» можна на сайті: https://www.odemarov.com.ua/

Презентація книги відбудеться у Києві 22 липня о 18:30 у книгарні-кав'ярні «Сенс». Вхід вільний.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar