19 Квітня 2024, 08:54 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс «Обрій-2050: світ розумних технологій» - 6 Березня 2022

Конкурс «Обрій-2050: світ розумних технологій»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 06 Березня 2022 (Неділя)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 644


Фантастика ближнього прицілу: смарт-технології, розумні будинки, спілкування речей, усталена енергетика, екологічний орієнтир суспільства.

Що чекає на нас у майбутньому?
Забрудення повітря й води! Зміни клімату! Енергетична криза! Ці послання атакують нас не лише у творчості, а й у новинах щодня. Ба більше – деякі з них уже в повний зріст загрожують нам, а дехто вже від них і постраждав. Мабуть, далі буде ще «веселіше», якщо людство не замислиться над своїм шляхом та не зміниться.

Чи може технологічний розвиток зарадити цьому?
Наступною хвилею прогресу називають Четверту промислову революцію, в якій програми та машини навчаться думати самі. Перші практичні розробки в цьому напрямі вже співіснують з людьми та мають назву «смарт» (або розумних, або кмітливих) технологій. Досі точаться суперечки: які планетарні проблеми вони вирішують чи поглиблють? Чи може така техніка бути в кожному домі, чи це забавка для обраних? Чи повстане реальний аналог Скайнет проти людства? Чи є вам про що поговорити із власною праскою?

Інженери та науковці звертаються до літературної спільноти з питанням: яке ваше бачення майбутнього, що вже настає? Які програмні розробки чи приладдя визначить його? Які історії пов’яжуть людей та технології в наступні три десятиліття?

Пишіть несподівано! Пишіть дивовижно! Головне - пишіть!

ЛІТавиця разом із інноваційним стартапом Atmosphere Enterprise оголошує про новий конкурс фантастичних оповідань, присвячений смарт-технологіям у місті та охороні навколишнього середовища!

До конкурсу запрошуються оригінальні прозові твори українською мовою, обсягом від 10 до 40 тисяч знаків із пробілами.

На конкурс приймаються оповідання, які раніше не публікувалися та/або не можуть бути знайдені електронними пошуковими системами. Оповідання може бути допущене до конкурсу, якщо твір був опублікований, але пізніше повністю видалений з мережі, а його автор лишився анонімним (виступав під ніком і особа автора чи авторки не може бути ідентифікована).

Обов’язкова відповідність темі і наявність фантастичного припущення! Бажаний кут зору: прикладне використання технологій у повсякденному житті та для глобальних змін, захист зовнішнього середовища. Звертаємо вашу увагу, що мова йде про фантастику ближнього прицілу, яка обмежена 2050 роком.

Прийом творів розпочнеться о 00:01 28 лютого (понеділок) 2022 року.
Закінчення прийому оповідань – о 20:00 6 березня (неділя) 2022 року.
Перший тур голосування з ранку 7 березня (понеділок) до 20:00 13 березня (неділя) 2022 року
Другий тур з 00:01 14 березня (понеділок) до 20:00 20 березня (неділя) 2022 року
Оголошення результатів – 21 березня (понеділок) 2022 року.

За результатами конкурсу буде видана паперова збірка.

Atmosphere Enterprise — інноваційний стартап, який створює систему для прогнозів, яким можна довіряти. Стартап пропонує універсальний програмно-технічний комплекс, що вестиме надточний локальний моніторинг та даватиме прогноз необхідних даних: від погоди і якості повітря до ґрунту і стану доріг.

Познайомитися з роботою Atmosphere Enterprise можна на їхній сторінці у Facebook, LinkedIn, а також на сайті.

Мінімальний тираж майбутньої тематичної збірки вийде за сприяння Atmosphere Enterprise та буде надісланий до бібліотек та бійців ООС. Автори та авторки творів, надрукованих у збірці, також отримають подарункові примірники.

Atmosphere Enterprise окремо відзначить три найтехнологічніші, на їхній погляд, твори, навіть якщо ті не будуть надруковані. Спеціалісти стартапу проаналізують описані ідеї, а самі твори будуть опубліковані на сайті Atmosphere Enterprise.

Хтозна, можливо, автори і авторки надихнуть винахідників – або ж самі захочуть заснувати кмітливий стартап?

В конкурсі може взяти участь будь-хто, незважаючи на місце проживання.
Від кожного автора приймаються максимум два твори, рахуючи співавторські.

Натхнення, успіхів і чистого неба над головою!

Подробиці, правила участі: https://litavytsia.com/contests/obrij-2050-svit-rozumnykh-tekhnolohij/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar