18 Квітня 2024, 10:07 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичний марафон «Голоси поетів заради голосів дітей» - 5 Березня 2022

Поетичний марафон «Голоси поетів заради голосів дітей»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Березня 2022 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 385


5 березня в Україні розпочнеться поетичний онлайн-марафон «Голоси поетів заради голосів дітей». Він безперервно триватиме у прямому ефірі 25 годин і буде зафіксований у Національному реєстрі рекордів України як найдовший поетичний онлайн-марафон. 

Участь у заході візьмуть понад 120 поетів та поеток зі всієї України, які протягом 25 годин по черзі читатимуть у прямому ефірі свої вірші. Зокрема, серед учасників марафону — Юрій Андрухович, Мар’яна Савка, Галина Крук, Олександр Ірванець, Світлана Поваляєва, Сергій "Колос” Мартинюк, Микола Кулініч, Юрій Строкань, Павло Коробчук, Василь Мулік, Євгенія Чуприна, Світлана Дідух-Романенко та ін. Також до марафону долучаться відомі українські актори, музиканти, митці, журналісти, громадські діячі. 

Ініціатори проведення марафону — українська поетка Тетяна Власова та літературна агенція OVO. Ведучими заходу стануть Тетяна Власова і письменник Павло Матюша, які будуть у прямому ефірі всі 25 годин. 

Під час марафону буде проведено збір коштів для благодійного фонду «Голоси дітей», який допомагає дітям перемагати травми війни. Кошти буде витрачено на надання психологічної та психосоціальної підтримки для 50 дітей, які проживають біля лінії фронту, через арт-терапію та індивідуальну роботу з психологом впродовж шести місяців. Наразі на ці потреби потрібно зібрати 300 тис грн

«Ідея марафону з’явилась у мене ще минулого року. І, мабуть, не випадково ми втілюємо її в життя саме зараз, — каже ініціаторка проекту, поетка Тетяна Власова. — Адже цим марафоном ми хочемо показати, як сильно українська поезія насправді здатна нас об’єднати. У нас читатимуть як відомі всім поети, так і початківці. Ми залучимо всі області нашої країни, а також тих українських авторів, які живуть поза її межами. Ми покажемо, як упевнено звучать голоси поетів у такі буремні часи. І найголовніше — за допомогою поетичного слова допоможемо дітям, які особливо потребують нашої підтримки». 

«Цей марафон ми почали обговорювати восени, на Львівському книжковому форумі, — розповідає Вікторія Ма, виконавча директорка Літературної агенції Ovo. — Потім я познайомилася з фондом «Голоси дітей», з яким спільно ми працюємо над інтерактивною книжкою про дітей з прифронтових територій. В книзі звучатимуть історії різних дітей, бо кожен голос унікальний і має бути почутим. Тоді в мене виникла ідея поєднати рекордний найтриваліший марафон ще і з соціальною метою - збором коштів на психологічну підтримку, яку забезпечує фонд. Тому, власне, я і запропонувала назву «Голоси поетів заради голосів дітей». Колеги підтримали нашу ініціативу, тоже тепер ми рухаємося до нашої амбітної мети зі збору 300 тис. грн. Поети у всі часи були віддзеркаленням суспільних настроїв, а зараз можуть стати потужним фактором об’єднання суспільства у ці непевні часи».

«Ми переконані, що жодна дитина не має залишитися наодинці з травмою війни, — зазначає засновниця БФ "Голоси дітей” Олена Розвадовська. — Ми щасливі, що Голоси поетів якомога гучніше пролунають на всю Україну заради Голосів дітей і ми зможемо зібрати достатню суму, аби надати психологічну допомогу дітям з прифронтових містечок».

Подати заявку на участь у марафоні поети можуть, заповнивши форму реєстрації: https://cutt.ly/ZPazaHF 

Організатори та партнери марафону: Літературна агенція OVO, БФ «Голоси дітей», PR агенція Move in Movie, ГО ArtForum, літературно-мистецький проект «ІншіВірші». 

Детальна інформація - на сторінці події у Facebook: https://www.facebook.com/events/1112293719312036


0 коментарів

Залишити коментар

avatar