18 Квітня 2024, 11:23 | Реєстрація | Вхід
/ Ольга Хоменко «Далекосхідна одіссея Івана Світа» - 20 Січня 2022

Ольга Хоменко «Далекосхідна одіссея Івана Світа»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Січня 2022 (Четвер)
Час: 20:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: НаУКМА
Адреса: Київ, вул. Волоська 8/5, 4 корпус, 4 поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 326


Наприкінці минулого року вийшла книжка, уже сама назва якої задає високу інтригу: «Далекосхідна одіссея Івана Світа». Одіссей на Далекому Сході. Скидається на шалено цікавий роман. Але нова книжка — ретельне наукове дослідження, написане на основі унікальних документів; і це той випадок, коли реальна історія поважніша за будь-яку художню вигадку. Хто такий Іван Світ? Журналіст і історик, ім'я якого нині мало хто пам'ятає.

Та відтепер його соромно буде не знати і точно нелегко буде забути. Відома японістка Ольга Хоменко написала детальну і глибоку книжку про українську діаспору на Далекому Сході, а Іван Світ став її провідником в цій серйозній справі.

Ольга Хоменко працювала в Українському науковому інституті Гарвардського університету та в архіві Української вільної академії наук, де до неї потрапили документи з історії українсько-японської дипломатії, які Іван Світ привіз свого часу до США, а також особові справи людей, котрі належали до Українського представницького комітету в Шанхаї. Українські переселенці на Зеленому Клині і в Маньчжурії (а це до мільйона осіб!) ладнали свою Україну, за якою сумували, за якою ностальгували, творили її такою, якої запам'ятали і якої прагнули. І все це в контексті Російсько-японських війн, Російської революції 1917 року, повоєнної відбудови, тощо. Здається, гомерів Одіссей такий пригоді міг би позаздрити.

Презентація книжки Ольги Хоменко «Далекосхідна одіссея Івана Світа» відбудеться 20 січня 2022 року о 19.00 в kmbs. Модеруватиме подію Андрій Куликов.
  • Ольга Хоменко — докторка філософії, кандидатка історичних наук, Adjunct professor Києво-Могилянської Бізнес-Школи.
  • Андрій Куликов — журналіст, редактор, радіоведучий, медіа-експерт.
Реєстрація: https://bit.ly/3reYmNB



0 коментарів

Залишити коментар

avatar