24 Квітня 2024, 12:33 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс «Драматичні романи. Новий голос в літературі» - 20 Січня 2022

Конкурс «Драматичні романи. Новий голос в літературі»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 20 Січня 2022 (Четвер)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 4.7
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4719


Видавництво КСД оголошує конкурс рукописів сучасної прози. Якщо ви пишете і давно мріяли видати свій роман або маєте друзів-письменників — долучайтеся, ми шукаємо нових авторів для співпраці. Можливо, новою зіркою КСД станете саме ви ;)

Pукопис переможця буде опубліковано в одному з найбільших видавництв країни. Із файлу на комп’ютері він перетвориться у справжнє видання з твердою палітуркою. Книга знайде свого читача: буде представлена у власних книжкових каталогах Клубу, на сайті та у фірмових магазинах. Це може стати початком довготривалої співпраці. Тож запрошуємо!

Жанр

До конкурсу ми приймаємо сучасні художні романи українською мовою, в яких йдеться про драматичні події в житті головної героїні/героя. Дія твору повинна відбуватися переважно на території України, з відображенням українських реалій, героями книги також повинні бути переважно українці. Обов’язковою є присутність любовної лінії в сюжеті твору та драматична історія життя і кохання. 

Можливі деякі елементи інших жанрів у творі (історичного, детективного тощо), але не фантастики, фентезі, еротики, містики чи жахів. На конкурс приймаються тільки твори реалістичної спрямованості. Детальні умови конкурсу читайте нижче. 

Мова

Мова твору — українська.

Обсяг

Ваш роман має бути обсягом від 350 000 до 600 000 знаків з пробілами.

Журі

Редактори видавництва.

Старт прийому робіт — 20.10.2021
Останній день прийому робіт — 20.01.2022
Оголошення довгого списку фіналістів (20 романів) — 21.03.2022
Оголошення переможців — 01.04.2022

Імена призерів та фіналістів буде опубліковано на сайті bookclub.ua.



Умови конкурсу «Драматичні романи. Новий голос в літературі»
 
Основні положення:

1.1. Назва конкурсу: «Драматичні романи. Новий голос в літературі»
1.2. Дата початку прийому творів на конкурс: 20.10.2021
1.3. Дата завершення прийому конкурсних творів: 20.01.2022
1.4. Дата оголошення лонг-листа (20 романів): 21.03.2022
1.5. Дата оголошення переможця/ців конкурсу: 01.04.2022
1.6. Дата публікації видавцем творів, які перемогли в конкурсі: протягом 24 місяців від дати оголошення результатів
1.7. Мінімальний тираж публікації видавцем творів переможців у конкурсі — 2 000 прим.

ПРАВИЛА КОНКУРСУ

Серед фіналістів конкурсу редакторами видавництва будуть відібрані від 1 до 3 романів для публікації (після укладення договору з автором). Конкурс «Драматичні романи. Новий голос в літературі» стартує 20.10.2021 року і триватиме до 20.01.2022 року. Переможці будуть оголошені протягом 01.04.2022 року. Відбір книг для публікації буде проводитися модератором конкурсу впродовж усього конкурсу, а не тільки по завершенню.

Нагорода переможцю конкурсу

Публікація твору видавництвом КСД. Видавництво опублікує книгу-переможця протягом 24 місяців від дати оголошення переможця/ців.

Які твори приймаються

До конкурсу ми приймаємо сучасні художні романи українською мовою, в яких йдеться про драматичні події в житті головної героїні/героя. Дія твору повинна відбуватися переважно на території України, з відображенням українських реалій, героями книги також повинні бути переважно українці. Обов’язковою є присутність любовної лінії в сюжеті твору та драматична історія життя і кохання. 

Можливі деякі елементи інших жанрів в творі (історичного, детективного тощо), але не фантастики, фентезі, еротики, містики чи жахів. На конкурс приймаються тільки твори реалістичного напряму.

Твір не повинен мати вікового обмеження 18+. Це означає, що у вашому конкурсному творі не повинні бути присутніми сцени і лексика, які не призначені для неповнолітніх. Це повинен бути оригінальний твір (а не фанфік), та не переклад. Бажано, щоб твір не був раніше опублікованим. 

Важливо, щоб з анотації до роману, який ви подаєте на конкурс, було чітко зрозуміло, що він відповідає описаному вище напрямку. Якщо анотація не дає це зрозуміти, то книга буде відхилена модератором. Гарна анотація може збільшити популярність твору. Будь ласка, не подавайте на конкурс твори, які не відповідають вимогам конкурсу.

Технічні характеристики творів

У конкурсі беруть участь романи обсягом від 350 000 до 600 000 знаків з пробілами. 

Схема подачі заявки і рукопису

Заявку про участь в конкурсі автор повинен надіслати на адресу модератора: ksd.contest@gmail.com

Заявка повинна містити наступну інформацію:
  • коротку анотацію твору
  • синопсис твору (обсягом до 5 000 знаків з пробілами), в якому окрім сюжету потрібно вказати обсяг твору (тисяч знаків з пробілами)
  • коротку біографічну довідку автора (до 1 000 знаків з пробілами)
Модерація заявки може зайняти до 5 робочих днів. Після чого автор отримує відповідь про прийом заявки до участі в конкурсі або ж про відмову від участі.

Якщо автор отримав позитивне рішення про участь в конкурсі він повинен протягом 5 робочих днів надіслати на адресу модератора (ksd.contest@gmail.com) повний рукопис запропонованого твору для більш детального розгляду та подальшого відбору.

Один автор може надіслати до розгляду не більше 2 творів.

Журі

Редактори видавництва.

Обмеження

До розгляду не приймаються твори, які не відповідають умовам конкурсу за жанром, сюжетом, обсягом або віковим обмеженням.

Зауважте, що подаючи роботу на конкурс, учасник автоматично погоджується з усіма умовами конкурсу, умовами модерації і вибору переможця. Організатор залишає за собою право зняти з конкурсу роботу на будь-якому етапі, якщо її автор порушує правила конкурсу.


3 коментарів

avatar
0
1 Ira Korol • 12:19, 10 Грудня 2021
Доброго дня! Переможець окрім публікації твору у кількості 2000 примірників, отримує за нього гонорар?
avatar
за цим уточненням зверніться, будь ласка, до організаторів конкурсу: ksd.contest@gmail.com
avatar
1
2 Dmytro Buhera • 17:19, 09 Січня 2022
У КСД якась хронічна непереносимість фентезі, фантастики та містики. Змішують до купи з жахами та еротикою.

Залишити коментар

avatar