25 Квітня 2024, 15:22 | Реєстрація | Вхід
/ «Робот Чапек на планеті з трьома сонцями» - 28 Грудня 2021

«Робот Чапек на планеті з трьома сонцями»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Грудня 2021 (Вівторок)
Час: 16:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Дрогобич
Місце: Дрогобицька центральна міська бібліотека імені В'ячеслава Чорновола
Адреса: вул. Тараса Шевченка, 27
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 279


У вівторок, 28 грудня о 15:00 у Дрогобицькій центральній міській бібліотеці імені В'ячеслава Чорновола (вул. Тараса Шевченка, 27) відбудеться зустріч із перекладачкою книжки сучасного болгарського письменника й блогера Маріна Трошанова «Робот Чапек на планеті з трьома сонцями» Оленою Райковою.  

Книжка побачила світ цього року в дитячому арт-видавництві «Чорні вівці». У 2019-му вона стала найкращою дитячою книгою на щорічному літературному конкурсі «Перо» (Болгарія), а про пригоди робота навіть склали пісню.

Під час заходу в Дрогобичі перекладачка познайомить присутніх із книжкою-коміксом, яка провокує читача зазирнути до інтернету й бібліотеки з пізнавальною метою, а також розкаже детальніше про співпрацю з болгарським письменником. Вхід вільний.


Про що книжка? У книзі «Робот Чапек на планеті з трьома сонцями» йдеться про штучний інтелект, приправлений дозою романтичної зарозумілості й впертості. Колись люди закодували в ньому історії, легенди та міфи й відправили робота у відкритий Космос, аби налагодити контакт із невідомими світами. Після довгої подорожі навмання він опинився на незнаній чудернацькій планеті з трьома сонцями, де вразив позаземних істот своїм розумом і чарівністю. Звістка про його виняткову мудрість поширювалася з космічною швидкістю. Робот допоміг багатьом і переконав місцевих мешканців побудувати бібліотеку й музей.

«Робот Чапек на планеті з трьома сонцями» – перша частина трилогії. В останній зібрано 16 коміксів, що стосуються культурного, морального, історичного та географічного минулого різних часів на Землі. Усі видання насичені харизматичними та веселими персонажами, які сподобаються дітям від 7 до 12 років. Деякі жарти, ймовірно, будуть до вподоби й дорослим читачам.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar