24 Квітня 2024, 23:41 | Реєстрація | Вхід
/ Літературна премія імені Всеволода Нестайка – 2021 - 1 Листопада 2021

Літературна премія імені Всеволода Нестайка – 2021

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Листопада 2021 (Понеділок)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2858


Національна бібліотека України для дітей запрошує до участі у конкурсі на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Всеволода Нестайка - 2021. До розгляду приймаються видання 2020-2021 років.


ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнську літературну премію імені Всеволода Нестайка

1. Всеукраїнська літературна премія імені Всеволода Нестайка (далі — Премія) заснована Національною секцією Міжнародної Ради дитячої та юнацької книги (UA IBBY), Національною бібліотекою України для дітей, ГО Українська асоціація працівників бібліотек для дітей та родиною Всеволода Нестайка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України для відзначання сучасних українських дитячих письменників.

2. Премія присуджується за кращий прозовий (реалістичний, пригодницький) твір для дітей молодшого та середнього віку, що висвітлює життя та проблеми сучасних дітей і спрямований на формування та розвиток гармонійної особистості; виховання у молодої генерації українців доброти, щирості, взаємодопомоги, любові до рідної землі, патріотизму, національної самосвідомості.

3. На здобуття Премії представляються нові оригінальні твори, видані за останні два роки.

4. У конкурсі беруть участь прозові літературні твори для дітей різних жанрових та композиційних форм (роман, повість, оповідання) у вигляді надрукованих книжкових видань.

5. Конкурс на здобуття Премії оголошується щороку під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання (час весняних шкільних канікул) та оприлюднюється на сторінках онлайн-платформ засновників.

6. Пропозиції щодо відзначення Премією приймаються на розгляд до 1 листопада. Порядок обговорення і розгляду творів, кандидатур, висунутих на здобуття Премії, встановлюється засновниками.

7. Висунення видань на здобуття Премії здійснюється громадськими організаціями, творчими спілками, літературно-мистецькими об'єднаннями, навчальними закладами, бібліотечними та науковими установами з дотриманням законодавства про інтелектуальну власність.

8. На здобуття Премії до 1 листопада подаються:
  • 2 примірники твору у друкованому вигляді;
  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору в електронному (Word (DOCX, DOC, RTF) або друкованому вигляді;
  • відомості про автора в електронному вигляді (прізвище, ім`я, по-батькові, рік народження, домашня адреса, телефон, місце навчання/роботи, електронна пошта, коротка творча біографія, — у форматі документа Word (DOCX, DOC, RTF), портретне фото автора у форматі JPG);
  • примірник твору в електронному вигляді;
  • рецензії та відгуки (у т.ч. посилання на інформацію у засобах масової інформації) на твір кандидата на здобуття Премії в електронному та друкованому вигляді.
Подання та примірники твору у друкованому вигляді надсилаються поштою за рахунок відправника на адресу03190, м. Київ, вул. Януша Корчака, 60, Національна бібліотека України для дітей.

Примірник твору та супровідна документація в електронному вигляді надсилається на електронну адресу nbudd@ukr.net із зазначенням теми листування «Всеукраїнський конкурс Нестайка» та прізвища автора.

Твори не рецензуються й не повертаються. Роботи, надіслані лише на паперових носіях, не будуть допущені до розгляду Журі.

9. Днем висунення кандидата на здобуття Премії вважається день подання документів, зазначених у пункті 8 цього Положення.

10. Для розгляду поданих документів, зазначених у пункті 8 цього Положення, відбору кандидатів на здобуття Премії, визначення та нагородження лауреата Премії створюється Журі Премії (далі – Журі) у складі не більше 9 осіб та відповідального секретаря, який бере участь у засіданнях Журі без права голосу.

11. Склад Журі формується з представників організаторів Конкурсу і діє на громадських засадах, Журі очолює голова — Президент Національної секції Міжнародної Ради дитячої та юнацької книги.
  • Персональний склад Журі затверджується протокольним рішенням засідання засновників Конкурсу. У разі необхідності до складу Журі можуть вноситися зміни.
  • Основною формою роботи Журі є засідання.
  • Засідання Журі проводить голова або за його дорученням заступник голови Журі.
  • Засідання Журі є правочинним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини його складу.
  • Рішення Журі про присудження Премії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх членів Журі. У разі, якщо при голосуванні результати розподілилися порівну, голос головуючого на засіданні є ухвальним.
  • Переможець Премії визначається до 30 січня — Дня народження Всеволода Нестайка. Оголошення лауреатів Премії відбувається 2 квітня на урочистому заході під час Всеукраїнського тижня дитячого читання.
12. Особі, якій присуджується Премія, присвоюється звання лауреата літературної премії імені Всеволода Нестайка. Диплом, заохочувальна та пам’ятна нагорода вручаються головою Журі або його заступником (за дорученням голови Журі).

13. Щорічно встановлюється одна премія для одного лауреата. Одна особа не може стати лауреатом Премії двічі.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar