25 Квітня 2024, 12:50 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-розмова «У пошуках Григорія Гавриленка» - 29 Жовтня 2021

Онлайн-розмова «У пошуках Григорія Гавриленка»

Категорія: «Події»
Дата: 29 Жовтня 2021 (П'ятниця)
Час: 16:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 263


Онлайн-зустріч відбудеться у форматі розмови з Лізаветою Герман та Ольгою Балашовою про одного з головних українських художників- шістдесятників — Григорія Гавриленка.

Подробиці життя Григорія Гавриленка маловідомі. Білою плямою залишається його зв'язок з Вільнюсом, куди в кінці 1940-х переїхали його батьки, мешкала його сестра, і куди він сам навідувався ледве не щороку, аби відвідати близьких. Для Гавриленка, як і для багатьох українських художників, Вільнюс був чи не єдиною доступною Європою. При цьому ані у спогадах його друзів, ані у будь-яких інших матеріалах про нього не лишилося жодних слідів зв'язку перебування у цьому місті. На сьогодні відомо, що брат Григорія, Федір Гавриленко, дбайливо опікувався спадщиною художника після його смерті та подарував Литовському національному художньому музею досить велику і репрезентативну колекцію творів.

У жовтні Лізавета Герман та Ольга Балашова відвідали Вільнюс та музей, аби дослідити частину художнього доробку Григорія Гавриленка.

Вже 29 жовтня у розмові з видавчинями IST Publishing, Катериною Носко та Анастасією Леоновою, ми поговримо про відкриття та статус дослідження.

Лізавета Герман та Ольга Балашова — мистецтвознавиці, кандидатки наук, ініціаторки та співредакторки першого комплексного видання про художню культури в Україні 1960-х років "Мистецтво українських шістдесятників", видане українською та англійською мовами.

Поїздка відбувалася у рамках степендіальної програми за підтримки Українського культурного фонду.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar