25 Квітня 2024, 20:06 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Каріни Армлос «Дорослі дівчата» - 21 Жовтня 2021

Презентація книжки Каріни Армлос «Дорослі дівчата»

Категорія: «Події»
Дата: 21 Жовтня 2021 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 333


Книгарня «Є» та «Видавництво 21» запрошують на презентацію книжки Каріна Армлос «Дорослі дівчата». Учасниці презентації: Каріна Армлос, модераторка Ася Дан.

«Дорослі дівчата» – це побутово-психологічний роман, основний сюжет якого крутиться навколо одного місця – родинного будинку, в якому зібралися три сестри після смерті їхньої мами з тим, щоби його продати. Їх об’єднує цей будинок і мама, тати в них різні, як і відмінні вони, вже дорослі дівчата. Сестри знаходять мамин щоденник, у процесі читання якого змінюється їхнє уявлення про маму, свої стосунки з нею, стосунки одна з одною, із собою, змінюється кожна із них. І нарешті вони усвідомлюють, що їхня мама була жінкою – з усіма властивими їй трансформаціями, викликами, випробуваннями, невимовленим. І так цей роман перетворюється на текст про роботу з пам’яттю. Праця кожної із сестер з пам’яттю передбачає і працю з пам’яттю, досвідом, травмами їхньої мами. Шлях до зцілення – вимовляння (щоденник і ті, події, розмови, які він провокує). Шлях до зцілення – це емпатія.

Багатьом жінкам проговорені авторкою теми, проблеми будуть близькими і корисними терапевтично. А чоловікам дозволять краще зрозуміти жінку. Але текст Каріни Армлос цікавий не лише проблемно-тематичним наповненням, а й стилістично: письменниця майстерно вписує людину у побут, сім’ю, стосунки, загалом соціум, досліджуючи при цьому мотивацію вчинків людини.

Каріна Армлос – українська письменниця-романістка, авторка книжок «Шпагат через Атлантику» та «Дорослі дівчата».
Ася Дан – поетеса, журналістка, членкиня СПУ.

Дата: 21/10/2021 18:30. Адреса книгарні «Є»: м. Київ, вул. Миколи Лисенка, 3



0 коментарів

Залишити коментар

avatar