29 Березня 2024, 01:58 | Реєстрація | Вхід
/ Екскурсія «Таємниця Могилянки і зниклий ключ» - 2 Жовтня 2021

Екскурсія «Таємниця Могилянки і зниклий ключ»

Категорія: «Події»
Дата: 02 Жовтня 2021 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Музей НаУКМА
Адреса: вул. Григорія Сковороди, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 370


2 жовтня о 13:00 запрошуємо на екскурсію-презентацію книжки Юлії Стахівської «Таємниця Могилянки і зниклий ключ». Учасники прогуляються сторінками Академії, справжньої й вигаданої, побувають на подвір’ї Музею НаУКМА біля сонячного годинника!

«Таємниця Могилянки і зниклий ключ» – це історія, повністю заснована на історичних фактах та авторській фантазії, у ній старовина переплітається із сучасністю, давня Академія з Національним університетом «Києво-Могилянська академія», факти з фантастикою, детективні пошуки з поезією: студенти губляться у живоплотах барокових віршів-лабіринтів, сонячний годинник розмовляє французькою, дніпровий рак Нозон володіє прадавнім прісноводним наріччям, а про револьвер бібліотечного порося Полузегарка ви могли чути у новинах!

На її створення надихало чимало речей: краєвид на вечірнє місто зі Щекавиці, репринти старих путівників Києвом, години, проведені у Дослідницькій бібліотеці, та знайдений там під час реконструкції у 2017 році револьвер, література бароко, глибокий погляд портрета у Музеї Гетьманства, Григорій Сковорода і його фонтан нерівної рівності, занурення у світ київського міщанства у Музеї Маґдебурзького права (та обурення від «зникнення» цього музею), історії В’ячеслава Брюховецького про виграну шахову партію, що поклала початок першій кімнатці відновленої академії, його ж розповідь про кошик полуниць…

Для дітей і дорослих, усіх, хто любить історію, фентезі та детективи.
Участь за умови попередньої реєстрації: https://forms.gle/2C7JFLkeDGhWxjUU9



Юлія Стахівська народилась 1985 року у Житомирі. Випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія». Співупорядниця антології «Українська авангардна поезія: 1910–1930 роки» (Смолоскип, 2014, 1018). Авторка поетичних книжок «Червоні чоловічки» (Смолоскип, 2009), «Verde» (Смолоскип, 2015), книжки «Wszystkie możliwe rzeczy» у перекладах Анети Камінської (Познань, 2019). Серед дитячих книжок: «Місяць над Кінбурном» (Портал, 2020), «Таємниця Могилянки і зниклий ключ» (Портал, 2020). Стипендіатка Міжнародного будинку письменника та перекладача Ventspilshouse (Латвія, 2010). Проілюструвала кілька дитячих книжок, низку обкладинок видавництва «Комора».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar